Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 жовтня 2013, 10:45 ДТП
На Рівненщині водій збив дитину та втік
На Рівненщині водій збив дитину та втік

8-річний хлопчик загинув під колесами автомобіля на Рівненщині. Водій утік із місця ДТП, розібрав машину, а документи на неї спалив. Та це не допомогло чоловікові уникнути відповідальності.

Разом з татом хворий на аутизм школяр приїхав до бабусі в село Городище. Не встигли дорослі огледітися, як малий зник.

Олексій Корсун, батько загиблого хлопчика:

- Ми подзвонили в міліцію. Приїхала кінологічна служба, експертна служба, собака взяла слід, але провела нас по кругу нас на те саме місце.

Правоохоронці з'ясували: малого бачило чимало людей, та чомусь ніхто не поцікавився: чий він і чому тут блукає.

Олексій Корсун, батько загиблого хлопчика:

- Найшли людей, які його бачили, ці люди чогось його не зупинили, дитя. До речі, воно не розмовляє. Він пішов десь в поле і буквально за декілька хвилин ми вже получили звістку, що дитини більше нема. 

Тіло малюка знайшли неподалік села Великого Житина. Випадкові свідки розповіли - помітили, як з місця тікала автівка.

Олена Дудко, інспектор УМВС України в Рівненській області:

- Зараз є троє свідків події, які стверджують, що бачили поблизу місця ДТП автомобіль марки Волга світлого, скоріше всього білого кольору, проте вони номерних знаків не запам'ятали. Відразу, коли вони зупинились, побачили тіло хлопчика, чоловік, який перебував на автомобілі Волга за кермом, натиснув на газ і зник з місця події. 

Розібраного ГАЗа з волинськими номерами правоохоронці знайшли в гаражі в Рівному. Документи на автомобіля, шини й капота вже встигли спалити. Водія, 26-річого Олександра, котрий збив малого, затримали. Чоловік тепер каже - був тверезий, а втік з місця трагедії, бо послухався друзів, які були в машині.

Олександр, водій ГАЗа:

- Поїхали через Бармаки, Костромська, тобто по об'їзній города. Приїхали в бар, випили бутилку, закрили бар, поїхали додому.

За скоєння ДТП і втечу з місця аварії водій відповість перед законом. За те, що покинули дитину в небезпеці - судитимуть і його друзів.