Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 вересня 2013, 22:46 ДТП
Страшне зіткнення у середмісті Львова
Страшне зіткнення у середмісті Львова

Дев'ятнадцятирічна дівчина загинула й сімох людей травмовано - такі наслідки автопригоди на одному з центральних перехресть Львова. Велика маршрутка зіткнулася з мікроавтобусом Рено. Молодиця загинула під колесами маршрутного транспорту, а в його салоні постраждали пасажири.

ДТП сталася о двадцять першій тридцять. Шофер маршрутки з чотирнадцятирічним стажем досі не збагне, як усе сталося. Каже: на перехрестя виїхав на швидкості 30 кілометрів за годину. Перед цим переконався, що транспорту ліворуч немає. Аж раптом сильний удар у бік автобуса, якраз у кабіну водія.

Василь Чобот, водій маршрутки:

- Тут звідки взялася та машина, швидкість шалена, секундне діло, навіть не знаю, як то сталося, як влупило мене, то мене вибило з крісла, я вилетів з машини, за руль тримався так мене несло в стіну і ногу, я чув, як ламало ногу мені.

Пан Василь зізнається, що навіть не побачив дівчини на тротуарі. Маршрутка перехожу буквально розчавила. Після цього автобус зачепив припарковане авто і врізався у стіну. За ним у будівлю полетів і бус Рено Трафік. Травмовано сімох людей. У лікарні перебувають обидвоє водіїв та двоє подорожніх із пасажирського транспорту.

Олег Білоруський, лікар Львівської лікарні швидкої медичної допомоги:

- Двоє інших пацієнтів перебувають у відділені травматологічному, оскільки в них є кісткові ушкодження і вони відповідно потребують травматологічного лікування. Ті пацієнти, які перебувають в нас - вони мають ушкодження м'яких тканин, ушкодження тулуба, голови.

Із водієм Рено Трафік поспілкуватися не вдалося - як пояснили медики, в нього незадовільний психоемоційний стан. За інформацією ДАІвців, саме він грубо порушив правила дорожнього руху.

Галина Лемішко, інспектор ВДАІ у Львівській області:

- Попередньо водій автомобіля Рено Трафік не виконав вимогу дорожнього знаку "дати дорогу", скоїв зіткнення з маршрутним автобусом марки БАС, який їхав із гори вниз по вулиці Дорошенка, після чого автобус збив на тротуарі 19-річну дівчину-пішохода і в'їхав у стіну будинку.

Проїзд перехрестя, на якому сталася аварія, вже місяць ускладнений. Світлофори звідси забрали для реконструкції. Натомість почепили одного знака - "дати дорогу". Водії кажуть, він надто високо і його не розгледіти.

Василь, водій:

- Світлофора нема, хто замітив знак, що на головну їде, хто не замітив. Вон аварія була вночі.

Михайло, водій:

- Сьогодні пересікав то перехрестя - був світлофор, а сьогодні його немає. Ну, якщо чесно, я навіть не розібрався. Ну якщо водій не знає, на якій він дорозі, то він повинен вважати, що він є на другорядній і пропустити.

Чому водій мікроавтобуса не пропустив праворуч транспорту і знехтував правилами дорожнього руху - з'ясовують правоохоронці.