Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 вересня 2013, 23:02 ДТП
У столиці яма утворилася просто під машиною
У столиці яма утворилася просто під машиною

Просто під легковиком розійшовся асфальт у столиці. Лише дивом дівчина, яка керувала автом, не потрапила в яму сама. Нині водійка в лікарні, а провалля поспіхом латають комунальники.

- Как может пропасть земля под колесами движущейся машины, как, ну реально как?

Ганна намагається знайти відповідь на це риторичне запитання й поступово оговтується від шоку. Уранці вона їхала зустрічати маму. Маршрут пролягав Подільським узвозом.

Ганна Демидова, постраждала: 

- Я выезжаю на нее, начинаю подниматься наверх, смотрю - кажется, какая-то впереди яма, думаю - чего ж ее как-то не оградили, знаки не поставили, начинаю ее объезжать. Я понимаю, что у меня земля уходит из-под ног, я бью по тормозам, начинаю выворачивать руль, потому что оно просаживается подо мной, это просто - это фильм ужасов.

У машині на удар відреагували подушки безпеки й добряче травмували водійку.

Ганна Демидова, постраждала:

- Я пока пребываю в шоковом состоянии, потому что не так много времени прошло, я сильно ударилась, я так понимаю, об подушки безопасности, и грудью, и головой, и как-то я выкарабкивалась из машины, у меня что-то с руками - они синие, я говорю врачам - что у меня с руками, они поцарапанные и синие.

Вона вибралася, сама собі викликала швидку. 

Віталій Черкашин, старший ординатор відділу Київської лікарні швидкої допомоги:

- Пострадавшая доставлена в удовлетворительном состоянии, имеются множественные ушибы мягких тканей грудной клетки и конечностей.

Ось винуватець страждань дівчини - величезне провалля. Авто Ганни потрапило в нього двома колесами, й лише дивом не вскочило туди цілком. Яма росте дуже швидко. 

- Близько 20 кв м, ми зараз з вами бачимо, але поки ми з вами стояли, ще обвалилося кілька метрів.

Експерти тільки знизують плечима на запитання про причини провалу.

Сергій Рюмшин, керівник управління Київської міськдержадміністрації:

- Скорєє всего промив, але де він - отут його візуально немає, і ми до цього часу не знємо, в якому місці пошкоджена зливна труба.

А не витримала каналізація випробування осінньою погодою. 

Олександр Панченко, головний інженер ШЕУ Шевченківського району м. Києва:

- Грунт під дорогою насичується вологою, коли волога з нього виходить, він перерозподіляється, відбувся такий перерозподіл і провалилася дорога наша.

Запобігти провалюванню було годі, бо товстелезна бруківка його маскувала.

Олександр Панченко, головний інженер ШЕУ Шевченківскього району м. Києва:

- Якщо це асфальтне покриття, ми бачимо невеликий прогиб, виїжджаємо на місце, відкриваємо його, своєчасно ліквідовуємо, а саме під бруківочним покриттям це побачити неможливо.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Нині комунальники посилено працюють над ліквідацією провалля. Яма з'їла вже 3 вантажівки ґрунту, мабуть возитимуть іще. Але рух транспорту тут до обіду вже пообіцяли відновити.

Утім, частину дороги - реверсивну смугу - таки огородять. 

- Будемо шукати причину, щоб її завтра там внизу не було.

Сподівається й Ганна, що причину з'ясують. І знайдуться відповідальні за це особи, бо псування свого здоров'я та майна - не пробачить.

- Я не хочу никого наказывать, я хочу, чтобы кто-то понес отвественность.