Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 вересня 2013, 22:10 ДТП
Студенти з Тернополя попередили страшну аварію
Студенти з Тернополя попередили страшну аварію

Дивом вижили. Двоє тернопільських студентів врятували життя десяткам водіїв і пасажирів. На автодорозі Тернопіль-Чортків поблизу села Мшанця на зустрічну виїхала вантажівка, шофер якої знепритомнів. Хлопці побачили це, припаркували свою машину й на ходу заскочили до кабіни багатотонки. Та дяка водія - приголомшила.

Того червневого ранку Віктор і Роман поспішали до тернопільського коледжу на захист дипломів.

Віктор Сов'як, рятівник:

- Ми як їхали, він виїхав... Для початку він зупинився, трохи призупиняючись, виїхав на нашу смугу і почав рухатись на нас, ми спочатку думали, може він випив, або ще що. Йому стало погано, він почав хитатися і раптово впав на бік. Машина була неконтрольована і котилась на нас.

Хлопцям вдалося уникнути зіткнення. Приятелі зупинили своє авто й кинулися наздоганяти вантажівку. Вона їхала приблизно 30 кілометрів за годину. Тому юнаки змогли застрибнути до кабіни некермованої багатотонки.

- Я почав перший відкривати двері, і потім Вітя заскочив в того грузовика.

Юнаки зупинили машину й почали приводити до тями водія. Та це їм не вдалося. Тож один залишився біля чоловіка, інший поїхав до найближчого села по фельдшерку. Вона констатувала високий тиск і впорснула потрібні ліки.

Ольга Куцло, фельдшерка села Мшанця:

- На панелі був мобільний телефон, там було два мобільних телефони, в одному з них був записаний син, і я набрала цей номер. Я йому сказала, що батьку погано, я йому надала допомогу, він буде в Теребовлянській лікарні.

Коли "швидка" забрала хворого, хлопці зачинили вантажівку, залишили ключі продавцеві місцевої крамниці й поїхали до коледжу. За деякий час друзі поцікавилися станом здоров'я водія. Та відповідь врятованого ними чоловіка їх шокувала.

Роман Кульчицький, рятівник:

- Сказав, що такого не було. Сказав, що ніхто його не спасав. Що там син його приїхав. Такого плану. Ну це трошки нас обідило. Бо помогли людині.

Проте для свідків вчинку студентів і рятувальників хлопці - справжні герої.

Євген Лукавий, керівник Управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області:

- Можна було з'їхати в сторону. Обминути і поїхати. Правда? Як за часту і роблять. А може, то якийсь п'яний, або там ще щось. Але вони цього не зробили. Зупинилися і ще й на ходу змогли заскочити в цей автомобіль.

Тож Романа й Віктора нагородили грамотами і вже незабаром вони поїдуть до столиці представляти Тернопільщину в щорічному заході "Герой-рятівник року".