Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 вересня 2013, 21:54 ДТП
Страшне зіткнення маршрутки з легковиком у Сумах
Страшне зіткнення маршрутки з легковиком у Сумах

Страшна аварія в Сумах. Двоє людей загинули, 16-ро травмовані внаслідок зіткнення легковика й маршрутки. Вранці в мікроавтобусі було повно пасажирів, котрі поспішали на роботу. Раптом на перехресті у транспорт врізалася Джилі.

Аварія сталася о пів на сьому ранку на перехресті в центрі міста. Легковик вилетів з другорядної дороги.

Руслан Скрипник, перший заступник керівника УМВС України в Сумській області:

- Автомобиль Джилли, двигаясь по улице Черновола, не выполнил требования знака "Стоп",  в результате чего выехал на перекресток с улицы Ильинской, совершил столкновение с маршрутным транспортом Рута.

Переповнена пасажирами маршрутка від потужного удару перекинулася на бік. Автівка-порушниця полетіла в житловий будинок.

Микола Чмирков, постраждалий:

- Большая скорость, причем не притормозил на перекрестке, шо меня удивило, абсолютно человек ехал, вылетал на перехресток, такое впечатление - не смотрел. Я это просто видел, шо щас произойдет стокновение, поэтому я успел прикрыться рукой, за сидение схватиться, поэтому травмы у меня не такие сильные, вырвало здесь кусок. Голову я не успел прикрыть, дальше голова - в стекло.

Рятувати людей кинулися перехожі. 

Валерій Федорович, свідок:

- Люк был открыт, просто взломали его чуть-чуть, потом стекло переднее лобовое, ну там оно разбито было, просто освободили, через люк вытаскивали. Головы были у всех разбиты, в крови. Лица в крови, головы в крови. Люди толпились, пытались выбираться, подниматься, двое остались неподвижными. 

Травмовані всі пасажири мікроавтобуса. П'ятдесятип'ятирічна жінка та її подруга загинули.

Чоловік загиблої:

- Я получився сзаді, і моя жена із подругой - сзаді, я не знаю, як воно получилося, но пересекала... Я вже крикнув, но вже поздно було.

Швидка відвезла до лікарень 16-х постраждалих. Дехто, отримавши медичну допомогу, від ушпиталення відмовився.

Петро Павлюк, керівник Сумського управління охорони здоров'я:

- На стаціонарному лікуванні в обласній лікарні та першій міській лікарні 11 хворих, 2 із них важких, які знаходяться в реанімаційних  відділеннях. Це травми черепно-мозкові, хребта та кінцівок.

Вже згодом стало відомо - водій Джилі так поспішав, бо віз до лікарні хворого батька. Внаслідок зіткнення кермувальник дістав легких травм. У міліції кажуть: підпилим не був.

Руслан Скрипник, перший заступник керівника УМВС України в Сумській області:

- По видимым признакам нет, он находится в шоковом состоянии, потому об алкогольном опьянении мы на сегодняшний день не говорим.

Правоохоронці порушили кримінальне провадження, винуватцеві аварії загрожує до 10 років ув'язнення.