Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 вересня 2013, 22:04 ДТП
Огляд ДТП у регіонах
Огляд ДТП у регіонах

Слизька дорога й неуважність накоїли чимало лиха в регіонах України. На Дніпропетровщині загинула жінка в зіткненні легковика й вантажівки, а в Запоріжжі та Львові в аваріях постраждали діти.

Мікроавтобус з донеччанами розбився на Харківщині. Приблизно о десятій вечора в Мерседеса, заповненого людьми та крамом з базару Барабашового, врізався Фольксваген Туарег. Легковик виїжджав з другорядної на головну і знехтував знаком "поступися дорогою". В мікроавтобусі з дев'ятьох людей постраждало семеро. Їх із переламами та забиттями ушпиталили. Травмовані також дружина й чотиримісячна донька водія Фольксвагена.

Григорій Обозний, інспектор УДАІ в Харківській області:

- Удар был настолько сильным, что микроавтобус, в котором находилось 9 человек вместе с грузом, опрокинулся в кювет. Это был не рейсовый автобус, это частный автобус. По предварительным данным, это люди, которые приезжали к нам, в Харьков, на рынок Барабашово.

***
Одна людина загинула, інша - з тяжкими травмами в комі. Такі наслідки лобового зіткнення Жигулів із вантажівкою. Аварія сталася в селищі Царичанці на Дніпропетровщині. Як з'ясували слідчі, 38-річний водій на слизькій після дощу дорозі не втримав Лади. Легковик вискочив на зустрічну, врізався в автоцистерну й перекинувся.

Роман Таранов, старший інспектор відділу УДАІ у Дніпропетровській області:

- Внаслідок лобового зіткнення 36-річна пасажирка ВАЗу загинула на місці пригоди. Призвідник аварії - водій Жигулів - знаходиться в реанімації.

***
На Рівненщині в ДТП також загинула жінка. Трагедія сталася приблизно опівночі поблизу села Балки Радивилівського району. В могилу місцеву мешканку загнала власна безпечність. Жінка перетинала дорогу в недозволеному місці. 24-річний водій Мерседеса Спринтера перехожої не помітив. І вона від страшного удару загинула миттєво. Нині правоохоронці з'ясовують, чи міг кермувальник уникнути наїзду.

Олег Ющук, співробітник ВДАІ в Рівненській області:

- Водій автомобіля Мерседес, рухаючись зі сторони міста Рівне в напрямку міста Львів, на неосвітленій ділянці автодороги допустив наїзд на пішохода, яка знаходилась поза межами пішохідного переходу і переходила проїзну частину в невстановленому місці.

***
А в  Запоріжжі в потрійній ДТП постраждала дитина. Аварія сталася на околиці Ленінського району міста. 35-річний водій не дотримав безпечної дистанції і своїм Деу штовхнув Таврію. Вона - вдарила Рено. Найбільше дісталося людям, які були у вітчизняній автівці - трьох дорослих і чотирирічну дівчинку з травмами різного ступеня тяжкості ушпиталили.

Володимир Гаранін, старший інспектор ВДАІ м. Запоріжжя:

- На место ДТП приезжала бригада скорой помощи. Пострадавшие в дорожно-траснпортном происшествии были отвезены в девятую горбольницу. Причины ДТП, по которым столкнулись три автомобиля, сейчас выясняются.

***
У Львові також травмовано дитину. Там  правоохоронець збив третьокласника просто перед школою. Сержант внутрішніх військ поїхав під знак "рух заборонено". Аж раптом на дорогу вибіг восьмирічний хлопчик. Автівка вдарила дитину в голову боковим дзеркалом.

Людмила Дячок, в.о. керівника відділу ГУ МВСУ у Львівській області:

- Попередня причина ДТП - порушення правил дорожнього руху зі сторони пішохода. Дитина вибігла на проїжджу частину, вдарилася об боковину автомобіля і впала на тротуар. Внаслідок чого отримала тілесні ушкодження.

У постраждалого струс мізку та забиття. Водієві ж, швидше за усе, доведеться лише заплатити штраф за їзду проти руху.