Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 вересня 2013, 22:49 ДТП
У Дніпропетровську правоохоронці створили страшну аварію
У Дніпропетровську правоохоронці створили страшну аварію

П'ять розбитих машин і стільки ж постраждалих. Такі наслідки масштабної ДТП з міліційним автом у Дніпропетровську.

Жахливе зіткнення, що сталося ввечері на проспекті Правди у Дніпропетровську, зафільмував відеореєстратор. Офіційна версія правоохоронців така:

Олександр Чудновський, заступник керівника УДАІ у Дніпропетровській області:

- Двигался неустановленный автомобиль белого цвета, который создал аварийную ситуацию перед патрульным автомобилем патрульной службы городского управления. В результате чего, изменяя направление движения, патрульный автомобиль выехал на полосу встречного движения, где столкнулся с четырьмя автомобилями.

Та під час уповільненого перегляду відео жодної білої машини, яка б заважала службовому транспорту, не видно. Один з водіїв, що рухався позаду "УАЗа", твердить: причина геть інша.

В'ячеслав, свідок:

- Милицейская машина перестроилась в левый ряд с центрального. И резко ушла влево. Либо что-то с рулевым случилось, либо водитель отвлёкся. Он столкнулся с "десяткой", наскочил на джип и упал на "Жигули".

Сергій Горяний, постраждалий водій Нісана:

- Я увидел в ветровое стекло своего автомобиля кувыркающийся в воздухе "УАЗ". Этот "УАЗ" падает на крышу ВАЗа 012-го, от этой крыши отскакивает, зацепляет мой автомобиль по левой водительской стороне и перекидывается на сзади идущий ещё более старший ВАЗ.

Власнику "Нісана" поталанило. Життя та здоров'я 41-річному чоловікові врятували подушки безпеки. А от трьох інших водіїв та двох пасажирів негайно ушпиталили.

Микола Моринець, заступник керівника лікарні №6 м. Дніпропетровська:

- Два человека госпитализированы с черепно-мозговыми травмами в хирургическое отделение и один человек госпитализирован прямо в реанимацию.

У критичному стані 40-річний кермувальник ВАЗівки. Лікарі кажуть: навіть якщо він виживе, назавжди залишиться інвалідом. Коментувати аварію на камеру інші постраждалі відмовляються. Їх враження переповідають медики.

Микола Моринець, заступник керівника лікарні №6 м. Дніпропетровська:

- Все сводятся к одному, что увидели мчащуюся на большой скорости вот эту милицейскую машину. Причина выезда на встречную не совсем понятна.

Та правоохоронці все заперечують - мовляв, досвідчений співробітник рухався за правилами.

Олександр Чудновський, заступник керівника УДАІ у Дніпропетровській області:

- Водитель "УАЗа", значит, ему 32 года, за рулём более 10 лет он.

Дивно, та і ці слова досить суперечливі. Адже журналістам "Свідка" стало відомо - кермувальникові патрульного транспорту лише 22 роки. В міліції працює з 2011-го. Нині за фактом аварії розпочали кримінальне провадження. Водія машини, через яку буцімто і сталася ДТП, тепер "активно" шукають.

- Что за белый автомобиль, какая марка?

- Не знаю. Мы не знаем.