Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 серпня 2013, 21:38 ДТП
Страшна аварія на Хмельниччині забрала дев'ять життів
Страшна аварія на Хмельниччині забрала дев'ять життів

Дев'ятеро тернополян загинули вранці в аварії, що сталася на Хмельниччині. МАЗ зіткнувся з Фольксвагеном. Унаслідок аварії утратили життя 8-ро пасажирів і водій маршрутки. Шофер вантажівки в тяжкому стані в реанімації Волочиської районної лікарні. За попередньою інформацією управління ДАІ Хмельниччини, МАЗ виїхав на смугу зустрічного руху, бо водій заснув за кермом.

Лихо сталося вранці поблизу села Порохні. Водій "МАЗа" заснув, некермована багатотонка вилетіла на зустрічну й буквально розчавила маршрутку. Шофер мікроавтобуса й восьмеро пасажирів, які їхали на Хмельницький речовий базар, загинули одразу. Щоб витягти тіла, хмельницьким рятувальникам довелось розрізати купу брухту, на який перетворився Фольксваген. Рух трасою Стрий-Тернопіль-Знам'янка зупинили.

- Дуже в жахливому стані тіла були, ноги і руки діставали окремо, багато крові, важко дивитись було на це.

- Шестро знайшли, а двоє взагалі під Камазом були, та там взагалі страх.

- А як вдалось ідентифікувати, по документах?

- Шестеро по документах, а двох записали як невідомі.

Водій "МАЗа" вижив. Його з численними травмами доправили до Волочиської районної лікарні. Зі слів головного лікаря, стан пацієнта тяжкий, проте стабільний. Медики також кажуть - водій багатотонки був тверезим.

Віктор Чубар, керівник Волочиської районної лікарні:

- В нього закрита черепна травма, субарахноідальний крововилив, закрита тупа травма живота, множинні травми обличчя, чужорідні тіла обох очей. Скло. Кусочки скла попали в очі. Хворий в стресовому стані, хворий заседований, знаходиться в реанімації, бо гемодинаміка його почала падати і ми перевли його в реанімацію. І зараз спілкуватись з ним, коли хворий заседований, я думаю, це недоцільно.

На сайті тернопільської міськради вже оприлюднили список жертв аварії. Серед них водій 1970 року народження, 7-ро жінок похилого віку та 21-річний хлопець. У підприємстві, якому належить МАЗ - винуватець трагедії, уже пообіцяли допомогу родичам загиблих.