Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 серпня 2013, 23:48 ДТП
Страшні аварії в столиці
Страшні аварії в столиці

Дві масштабні аварії з інтервалом кілька годин сталися на столичному мосту Патона. Наслідки ДТП - фатальні: дев'ять понівечених автівок, одна людина загинула, п'ятеро з тяжкими травмами - в лікарні.

Перша велика аварія на київському мосту Патона сталася приблизно о десятій годині вечора. Тойота врізалася в автобуса з півсотнею пасажирів. Від удару позашляховика викинуло на реверсну смугу. Поки кермувальники чекали на приїзд ДАІвців, на японську машину на великій швидкості наскочив Рено.

- Рено б'є Тойоту, Тойота б'є Субару, коли вони сунуться сюда, Рено суне Тойоту, то вони ще б'ють, потім Субару вилітає на зустрічну і б'є скору, і тут вони всі збираються до купи.

Загалом розбито сім автівок. Лікарська допомога знадобилася трьом учасникам аварії. Їх з різними травмами довелося ушпиталити.

Михайло, водій пошкодженого авта:

- Здесь получилась какая-то сумятица с автомобилями, нельзя было понять, что и как. Я, честно говоря, даже не знаю, каким образом меня вытеснили в эту полосу, потом я слышал только удары. Просто ударили Ситроен, который передо мной шел, и его развернуло, и он задел меня.

Рух мостом був паралізований до пізньої ночі. Утворилася велетенська тиснява. Та вже вранці на іншій ділянці переправи сталася ще одна аварія. Нетверезий водій не втримав Фольксвагена Кадді і врізався ним у відбійника. Від потужного зіткнення чоловік вилетів через вікно автівки. Кермувальник, що їхав позаду, одразу кинувся на допомогу.

Яна Соболевська, керівник прес-служби прокуратури м. Києва:

- Він зупинився задля того, щоб оказати першу медичну допомогу постраждалому. Крім того, він зі свого мобільного телефону викликав швидку, та він передбачити не міг, що викликав лікарів собі.

На небайдужого наскочив інший Фольксваген, кермував яким тридцятидев'ятирічний підполковник міліції. Усіх трьох довелося ушпиталити, проте невдовзі тридцятисемирічний доброволець помер у лікарні.

- Он ехал с Печерска пьяный. Впереди нас ехал, метров 200, на Кеди. Зацепил бордюр, его разнесло, и он остановился.  Вылетел в боковое стекло свое водительское и готовый лежит. Мужик начал ему перематывать голову, и тут несется  Бора и как ...!

Яна Соболевська, керівник прес-служби прокуратури м. Києва:

- Було розпочате кримінальне провадження за цим фактом за ч. 2 статті 286 кримінального кодексу України, це порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людини.

Чи був підполковник міліції напідпитку та чому не помітив перед собою двох людей - тепер з'ясовують слідчі.