Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 серпня 2013, 22:37 ДТП
У Києві автослюсар розбив машину замовника
У Києві автослюсар розбив машину замовника

Шестиобертовий кульбіт виконав водій Шевроле у столиці. Щоправда, не на змаганнях, а на звичайній дорозі. Машина перетворилася на брухт. До того ж, виявилося, це автослюсар узяв поїздити машину клієнта.

Тиха дорога додому малолюдною вулицею Туполева. Аж раптом перед очима кермувальників справжній екшн. Шевроле Лачеті перелетів зустрічну, вискочив на узбіччя й крутнув у повітрі щонайменше шість сальто. 

- Почув всю цю ситуацію, спочатку писк, потім такий звук - я зрозумів, що сталася ДТП, підійшов ближче.

І побачив страшну картину: на десятки метрів розкидало не тільки уламки Шевроле, а й людей.

Андрій, свідок:

- Безпосередньо в машині, коли я підійшов, був лише один пасажир спереду - пристебнутий, двоє лежало біля машини, і ще одна жінка лежала тут на піску, десь приблизно 20 метрів від машини.

Усіх чотирьох ушпиталили з однаковими травмами - голови, грудей і живота. Свідки кажуть - від постраждалих тхнуло алкоголем, і в салоні авта лежали пляшки з-під пива. Підтвердив ці слова й ще один самовидець - водій таксі, який бачив товариство в кав'ярні неподалік.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Ось так виглядає Шевроле Лачеті після шалених кульбітів, її господар шокований, адже останній раз бачив машину цілою і неушкодженою, бо залишив її на станції техобслуговування, щоб майстри пофарбували авто.

Він категорично відмовився спілкуватися на камеру. Поза об'єктивом розповів - машину поставив на невеликому автосервісі кілька днів тому, до того ж там працювали знайомі. Звісно, їздити дозволу не давав. Тож уже написав заяву в міліцію.

Наталя Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Розпочате КП за ст 289 ККУ - це незаконне заволодіння ТЗ, санкція даної статті передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі строком до 5-ти років.

Це не перший випадок, коли обслуга розбиває машини своїх клієнтів. Приміром, 2011-го року жертвою легковажного персоналу у столиці став "Мерседес" С-класу, залишений на автомийці. Працівники примудрилася розбити не лише машину, а й знести стовпа електроопори та кілька гаражів. У лютому торік механік перетворив на брухт дорогого Нісана. П'яний чоловік врізався ним у прикаркованого УАЗа. А у травні 2012-го автомийник позичив елітного Лексуса, щоб з'їздити по пиво. Дорогою машиною ускочив у крамницю. До речі, останньому - 29-річному бідоласі - така подорож коштувала дорого: його нещодавно засудили до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.