Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 липня 2013, 23:44 ДТП
В Одесі Беркут рятував мажора, винного у ДТП
В Одесі Беркут рятував мажора, винного у ДТП

В Одесі натовп мало не розірвав на шматки водія-мажора. П'яний чоловік на Лексусі RX-350  розтрощив п'ять авт, ще й своє поклав на бік. У цей час в салоні знаходилися його вагітна дружина та шестирічна дочка. Дивом ніхто не постраждав. Мажор спробував втекти з місця аварії до приїзду слідчих. Та розлючені містяни стали живим щитом. Щоб захистити власника крутої іномарки від самосуду, довелося викликати Беркут.

Тиха вулиця Дмитра Донського нагадує маленьке автокладовище. Чотири разбиті машини: Тойота Камрі, Таврія, Міцубіші Лансер та Део Нубіра. І винуватець всього - Лексус. Його водій не впорався з кермом і потрощив припарковані машини. А сам джип перекинувся на бік.

Любов Лепова, свідок:

- В машине кричал ребенок, плакал. Из машины уже шел дым. Собралось несколько мужчин и поставили машину на колеса и начали вытаскивать ребенка. Потому что мужчина, который сидел за рулем, вылез самостоятельно.

Свідки дістали з крутої іномарки молоду вагітну жінку та маленьку дитину. На щастя, вони живі та майже неушкоджені. Водія ж джипа більше цікавили інші речі.

Светлана Стас, власниця розбитого авта:

- Он сразу стал собирать номера свои, переносить сумки в машину подъехавшего родственника. Сказал, что у него дядя прокурор и он все порешает. И вообще очень возмущался. Он не собирался ни извиняться, ничего такого.

Місцеві одразу звернули увагу: чоловік або п'яний, або ж під дією наркотиків.

Любов Лепова, свідок:

- Он совершенно неадекватный. Он бросался на ДПСников, на людей. В полном неадеквате был человек.

Коли ж винуватець аварії второпав, що з місця ДТП його не відпустять - знов пішов у бій. Аби захистити забіяку від самосуду, довелося викликати екіпаж Беркута. Дружина ж лиходія замість поїхати в кареті швидкої, лишилася. Віднесла до автівки друзів сумки, документи і грубу пачку доларів та спробувала вивезти все це до приїзду слідчих. Цьому знов-таки завадили місцеві і власники розбитих легковиків.

- Если бы ему нечего было прятать, он бы не увозил эти вещи. Пусть забирает женщину и едет.

Слідча група з'ясувала: аварія ця для водія не перша. За хвилину до неї Лексус вдарив позашляховик Фольксваген. Спробував втекти з місця пригоди і спровокував що більшу ДТП.

Юрій, власник розбитого авта:

- Человек в меня врезался и проследовал дальше не останавливаясь. Человек проследовал от меня в ближайший перекресток и натворил вот это все.

Сергій Чукан, інспектор УДАІ в Одеській області:

- Он отказался от прохождения медицинского освидетельствования. По нашему законодательству будет отвечать как за употребление алкоголя при управлени транспортным средством.

Люди кажуть: розбиті машини шкода. Але ж під колесами неадекватного мажора могли опинитися діти. Тож за перебігом розслідування справи пильнуватимуть так само активно, як охороняли місце ДТП.

Антон Макарський, свідок:

- Когда водитель выходит и говорит: У меня отец или друг прокурор. Я уехал, а вы тут решайте. Такого в нашей стране не должно быть.