Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 липня 2013, 21:58 ДТП
Під Харковом легковик впав з моста в річку
Під Харковом легковик впав з моста в річку

На Харківщині сьогодні вночі з містка у річку Сіверський Донець впав Деу Ланос. Компанія молоді поверталася додому з відпочинку на турбазі. Вціліла тільки одна дівчина - їй дивом вдалося вибратися з машини. Дві її подруги та водій загинули. Машину з мертвими тілами водолази та надзвичайники дістали з води тільки по обіді.

Автівку з тілами загиблих водолази довго не шукали. Ланос знайшли на п'ятиметровій глибині посеред річки, неподалік від моста.

Євген Титаренко, керівник водолазної групи:

- Все закрыто было, двери закрыты. Переднее стекло в илу - ничего не видно было. Заднее все целое было. Вверх колесами. Вот так, передом вниз. Задние колеса наверху и заднее стекло было целое. Дверь приоткрыл, обнаружил их, потом дверь закрыл. Что все на месте…

- Хорошо. А как вы на берег будете поднимать перевернутую машину?

- Краном перевернуть. Та то уже, Женя… До берега дотянуть! Давайте задом? Да не кричите вы все! Цепляй за заднюю балку. В воде она развернется. 

Хисткий дерев'яний місток з'єднує береги річки Сіверський Донець. Населених пунктів поблизу немає. На одному боці у кількох кілометрах місто Чугуїв. На іншому - бази й табори відпочинку. Найближчий - за два кілометри. Звідти й поверталася легковиком компанія молоді після відпочинку.

Олег Никоненко, керівник відділу УДАІ в Харківській області:

- В момент перевертання одній з пасажирок вдалося вибратися з автомобіля. Це дівчина 97 року народження. Яка і повідомила про дану пригоду охоронцям найближчого табору відпочинку. Троє - водій та двоє пасажирок - загинули в автомобілі під час даної пригоди.

Кермувальникові було 20 років, загиблим дівчатам - 19 і 16. Єдина, хто вижила у страшній аварії - 18-тирічна Марина. Що саме сталося тієї ночі, знає лише вона. Але розповісти поки що не може - дівчина у шоковому стані.

Євген Титаренко, керівник водолазної групи:

- Дверь, дверь. Двери тяжело было приоткрыть. Надо было либо заполнение машины сделать и после этого пытаться. Но если удар был… Я не знаю, стекло ли было при ударе разбито, то скорей всего занесло их водой всех в зад, в заднюю часть и… Так они там сейчас и лежат, в задней части машины. А девушка - я даже не знаю, как... Двери были закрыты.

ДАІвці припускають, у нічній темряві, під час дощу, на слизькій грунтовій дорозі Ланос могло занести. Крім того, є попередня інформація про те, що шофер посварився з однією з дівчат під час руху і - чи то загальмував, чи, навпаки - різко натиснув на газ.

Олег Никоненко, керівник відділу УДАІ в Харківській області:

- Після надання відповідної медичної допомоги дівчині, яка залишилася живою, будуть встановлені всі обставини, причини, більш детально встановлено час, коли це трапилось, обставини. Чи знаходився водій в стані алкогольного сп'яніння чи ні - буде відомо з проведених експертиз.

Сам місток швидше нагадує кладку - саморобну переправу через річку. Що споруда не капітальна і небезпечна для машин та навіть пішоходів, видно неозброєним оком. Та тільки тепер її планують закрити для машин. І це не дивно, адже аварії на цьому місці - явище регулярне. 

Валентина Маркова, свідок:

- Тут лагеря, отдыхающие. Їздять постоянно! Зімой нема нікого, а літом тут ажіотаж, так сказать. Машини без конца їздють. Впала тут машина Камаз з піском. Прошле літо. Везли пісок на этот лагерь.