Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 липня 2013, 22:56 ДТП
Аварії за участі молодих кермувальників
Аварії за участі молодих кермувальників

14-річна дівчина загинула, ще троє пасажирів потрапили до лікарні внаслідок автопригоди у Сакському районі Криму. Недосвідчений кермувальник машини вилетів на узбіччя, а потім - у стовпа. На Рівненщині молодий водій проігнорував знак СТОП на перехресті і врізався у вантажівку. Один його пасажир загинув, ще двоє - в реанімації.

Чотирнадцятирічна дівчина загинула в автопригоді у Сакському районі Крима. Вночі молода компанія на DAEWOO NEXIA рухалася в сторону села Молочного. За кермом - 18-річний парубок. Під час об'їзду автівка вискочила на узбіччя й врізалася у стовп. "Кореєць" кілька разів перекинувся й перетворився на брухт.

Олег, пасажир Деу:

- Мы увидели: "копейка" стояла поперек дороги, и водитель начал выворачивать руль, пытаться, чтобы столкновения не случилось. Получается, снесли столб, перевернулись несколько раз.

Максим Байсара, в.о. керівника ВДАІ Сакського району:

- В результате ДТП одна пассажирка - девочка 14 лет - от полученных травм скончалась на месте. И три пассажира данного автомобиля доставлены в травматологическое отделение Евпаторийской горбольницы с различными травмами.

***
19-річний водій ВАЗу проігнорував знак СТОП, виїхав на перехрестя і врізався у вантажівку. Сталося це на Рівненщині. 42-річний пасажир легковика загинув на місці. Водій та двоє пасажирок - в  реанімації. За інформацією ДАІ, автомобіль ДАФ рухався головною дорогою, ВАЗівка - другорядною. За правилами дорожнього руху, саме Жигулі мали поступитися вантажівці. Чому кермувальник цього не зробив, з'ясовує слідство.

Михайло, водій вантажівки:

- Я рухався з Луцька на Дубно, 60-65, але в таких пределах, бо ж населений пункт. Вже машина зайшла на перехрестя, де він взявся, тільки я встиг от тако глянути, і зразу руля. Он бачте, тако об'їжджав вправо, щоб тільки не зачепти його лоб в лоб, а він не тормозя, нічого, така швидкість, як пуля, тільки бах мене і все.

***
Камаз та маршрутка з пассажирами зіткнулися на в'їзді до Старих Петрівців, що на Київщині. З невідомих поки причин вантажівка виїхала на зустрічну. Кермувальник Богдана лише дивом уникнув лобового зіткнення.

Микола Осадчий, колега водія маршрутки:

- Водій ударився головую об стойку, втратив управлєніє, Богдана начало шатать управо, улево, і остановився аж тут. Водій Богдана встиг уйти вправо.

У салоні перебувало близько тридцяти пасажирів. Четверо з них постраждали найбільше, зокрема трирічна дівчинка. Їх забрала швидка. Сам водій Камазу після аварії начебто пояснював маршрутнику, що вдався до ризикованого маневру, бо його хтось підрізав.

Микола Осадчий, колега водія маршрутки:

- Тої машини ніхто не бачив, третої машини, як він каже, що його підрізала, Камаза, машина. Ну її ніхто не бачив.

***
БМВ 24-річного хлопця наздогнав Москвича на столичній Кільцевій дорозі. Внаслідок удару радянська автівка злетіла з дороги й перекинулася.

Юрій, свідок:

- От удара Москвич 3 или 4 раза перевернулся, и бросило в столб, после чего водители, а также я, остановились, выбежали к пострадавшим, и по возможности вытянули с машины.

Пасажирка Москвича сама вибралася з машини, а 66-річного водія витягали свідки. Вони кажуть - усе сталося через те, що шофер іномарки був у неадекватному стані.

Ярослав, свідок:

- Водй БМВ не дотримався швидкісного режиму і дистанції. По підозрі знаходиться в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.
Або дуже в шоці, або під дією препаратів.

Сам кермувальник нічого пояснити не зміг, бо увесь час плакав.