Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 липня 2013, 13:06 ДТП
Малий мандрівник вирішив доїхати велосипедом з Козятина до Києва
Малий мандрівник вирішив доїхати велосипедом з Козятина до Києва

Скучив за мамою, сів на велосипеда та й поїхав з Козятина до Києва. У такий спосіб на Вінниччині подорожував чотирирічний малюк. На щастя, втікача вчасно помітив колишній співробітник ДАІ.

До Козятина Владика привезла мама, аби малий відпочив від столичної метушні, подихав свіжим повітрям, поспілкувався з бабусею та дідусем. Та хлопчик швидко скучив за ненькою. Взяв чотириколісного велосипеда і втік. Зникнення онука помітили лише за годину. Одразу забили на сполох.

Ірина Анатоліївна, бабуся хлопчика:

- В цей день було дуже страшно, я його дуже тяжко пережила, конечно.

На пошуки малюка вийшло все село. Три години люди обходили всі подвір'я. За цей час Владик встиг проїхати три кілометри роздільною смугою білоцерківської траси. Допоки його випадково не помітив колишній ДАІвець, який саме заїхав на автозаправку.

Петро Ващук, колишній співробітник ВДАІ:

- Їхав по трасі, на зустріч йому їхали вантажні автомобілі, легкові автомобілі, і знаєте, я просто думав, що, може, батьки тут рядом живуть чи може десь хтось став перепочити і ця дитина виїхала, не додивились, але звертаю увагу, дивлюсь, що він їде, всі машини його об'їжджають, ніхто не стає, тоді я забрав цю дитину разом з працівником заправки до себе. 

Чоловіки одразу зателефонували до найближчого відділку міліції. А там вже на малого чекали бабуся з дідусем.

Владислав, утікач:

- То ти не боявся машин, їхав по дорозі?

- Ні.

- А якби машинка тебе вдарила?

- Машина не вдарила.

- А ти скільки кілометрів проїхав, в тебе ніжки не боліли?

- Ні.

Рятівник малюка зажив серед місцевих слави героя. Бо ж запобіг можливій біді. Лишень за останні півроку на Вінниччині трапилось 25 ДТП, в яких за різних обставин  постраждали 24 дітлахи.