Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 липня 2013, 21:29 ДТП
Під Запоріжжям бензовоз зіткнувся з мікроавтобусом
Під Запоріжжям бензовоз зіткнувся з мікроавтобусом

Страшне зіткнення двох автомобілів сталося вранці поблизу Запоріжжя. На трасі не розминулися бензовоз і мікроавтобус. Четверо людей загинули. За життя шофера вантажівки та маленької дівчинки борються лікарі.

ДТП сталася приблизно о 10-й ранку за 15-ть кілометрів від Запоріжжя. Зіткнулися мікроавтобус Фольксваген і бензовоз з п'ятьма тонами палива. Від удару ГАЗ перекинувся, і воно потекло на дорогу. Свідки моторошної аварії викликали рятувальників, адже була реальна загроза вибуху. Надзвичайники розділилися на дві групи. Поки одні витягали з понівечених транспортів живих - водія з вантажівки й маленьку дівчинку з мікроавтобуса, інші - боролися з розлитим паливом.

Олександр Сичов, керівник відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області:

- Силы были сосредоточены на предотвращении взрыва, возгорания пролитого бензина и последующего взрыва емкости бензовоза. И одновременно производилось спасение людей, с помощью специнструмента был извлечен водитель бензовоза и также девочка была извлечена.

З потрощеного мікроатобуса витягли й чотирьох загиблих - двох жінок і двох чоловіків. Аби запобігти вибуху, паливо на дорозі рятувальники заливали піною. Потім бензовоза поставили на колеса. У ДАІ припускають: зіткнення сталося через перевищення швидкості одним з кермувальників.

Максим Вертепний, співробітник УДАІ в Запорізькій області:

- Судя по характеру повреждений транспортных средств, а именно - автомобиль бензовоз после удара опрокинулся, то можно судить, что скорость была однозначно небезопасная, соответственно в таком случае кто-то из водителей нарушил требования правил дорожного движения. Возможно, не учел безопасную скорость.

За фактом смертельної ДТП розпочате кримінальне провадження.