Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 липня 2013, 22:08 ДТП
У Тернополі нетверезий водій поліз у бійку з ДАІвцями
У Тернополі нетверезий водій поліз у бійку з ДАІвцями

Тернопільські ДАІвці відлупцювали водія. З такою заявою на правоохоронців звернувся 28-річний мешканець Козівського району. Медики зафіксували в молодика численні забиття. Обласна прокуратура почала розслідування проти інспекторів. Ті, своєю чергою, твердять - кермувальник і його пасажири були п'яні, поводилися агресивно. А синців незговірний водій наставив собі сам.

О п'ятій ранку патруль ДАІ зупиняє легковика. У салоні молоде товариство. Усі дуже веселі. Інспектори пропонують кермувальникові пройти тест на алкоголь.

Василь Барановський, керівник сектору УДАІ в Тернопільській області:

- Даному водієві було запропоновано проїхати в медичний заклад та пройти медосвідчення на визначення стану алкогольного сп'яніння.  Дана пропозиція обурила пасажира даного транспортного засобу. На що він почав перешкоджати працівникам державтоінспекції в доставлені водія в медичний заклад.

Сідати до службового автомобіля напівоголений кермувальник не бажав. Марно двоє правоохоронців намагалися втримати порушника в салоні.

- Хлопці, ні за що забираєте… Скільки вам людей знімає, усі бачили за що.

Друга спроба - занести водія до авта. Вже без обережності й естетики. На кадрах, що їх зафільмували самі пасажири скандального транспорту, видно, як вони відштовхують правоохоронців і змушують їх відступити. Врешті інспектори ні з чим поїхали геть. Подалися до райвідділку, а невловимі порушники - до лікарні, фіксувати численні забиття. Медики їх зареєстрували, а заразом - алкогольне сп'яніння кермувальника та його пасажира-захисника.

Василь Барановський, керівник сектору УДАІ в Тернопільській області:

- Даний водій був дійсно в стані алкогольного сп'яніння, про що свідчить акт медичного освідчення, та на водія був складений протокол про адміністративні правопорушення за кермування транспортним засобом у нетверезому стані.

Того самого дня кермувальник написав заяву про побиття ДАІвцями. Прокуратура розпочала розслідування стосовно дій правоохоронців. Якщо вину інспекторів доведуть, їм може загрожувати до 8 років за гратами.