Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2013, 23:22 ДТП
Українці гинуть та травмуються у ДТП
Українці гинуть та травмуються у ДТП

Двоє людей загинули, троє потрапили до лікарні внаслідок лобового зіткнення автівок на відтинку траси від Житомира до Бердичева. ДТП з маршруткою сталася на Волині. Там рейсовий мікроавтобус наздогнав вантажівку, що зупинилася перед шлагбаумом на переїзді.

Життя двох людей позбавила автопригода на трасі від Житомира до Бердичева. Тут лобом у лоба зіткнулися SUBARU й Мерседес. В японці, що мчав з Києва, окрім 35-річного кермувальника, були троє пасажирів - двоє з них діти. Водій і дорослий подорожній загинули. Травмованих малюків і власника німця ушпиталили.

Микола Яцкевич, старший інспектор УДАІ в Житомирській області:

- На 16 км автодороги Житомир - Могилів-Подільський відбулось зіткнення автомобіля SUBARU під керуванням 35-річного жителя міста Києва, який рухався в напрямку міста Бердичева, з автомобілем MERCEDES під керуванням 29-річного жителя Житомирського району, який рухався в зустрічному напрямку. Обставини пригоди та вина учасників встановлюється, про що буде повідомлено додатково.

**
Вщент розбита ВАЗівка та четверо людей із травмами в лікарні. Такі невтішні наслідки п'яного кермування у Дніпропетровську. Аварія з четвертою моделлю Жигулів сталася ввечері на вулиці Уральській. Як дізналося слідство, того дня 43-річний водій разом із родиною був у гостях. Після застілля, ледве тримаючись на ногах, наважився їхати. Дорогою на складному повороті легковик наскочив на бордюр, врізався в білборда й перекинувся. Лише дивом ніхто не загинув. Призвідника ДТП і трьох пасажирів з понівеченого авта витягали за допомоги спецзасобів.

Микола Нагірний, інспектор ДАІ м. Дніпропетровська:

- Водитель управлял транспортным средством с явными признаками алкогольного опьянения, вёл себя неадекватно. В результате дорожно-транспортного проишествия 4 человека пострадали и были доставлены в 16-ю городскую больницу.

***
Молодий кермувальник автобусом сполученням Ковель-Ратне наздогнав вантажівку з польськими номерами. ДТП сталася обідньої пори поблизу залізничного переїзду. Семафор показував заборонений сигнал, тож машина зупинилася перед шлагбаумом. Та не минуло і двох хвилин, як ззаду її вдарив пасажирський автобус.

Тетяна Дудик, чергова переїзду:

- Йшов поїзд 77-й Москва-Ковель. Шлагбаум закрився, фура стала і я почула стук. Потім люди стали виходити і казати - викликайте швидку. Людей було багато в маршрутці, а потерпілих не бачила. Казали, що був струс мозку і ніс в жіночки розбитий…

Травмовані четверо людей. Та поклали до медзакладу лише 37-річну лучанку. Cам водій автобуса не постраждав.

- Добре, і ти стверджуєш, що причина ДТП у відмові гальм?

- Звичайно, так. 

- А яка в тебе була дистанція між грузовиком і …

- Дистанції не було: я виїхав, він уже стояв. На камеру я не буду говорити, навіщо ці теми?

Та в міліції припускають, що аварія сталася не через гальма.

Олександр Терещук, керівник УМВС України у Волинській області:

- Дійсно, водій автобуса, на мою думку, десь перевищив швидкість. Вдарив ззаду автомобіль, у якого був причіп. Як пояснює водій, ДТП сталося, бо не спрацювали гальма в автобусі, але це ми будемо перевіряти. Проводиться експертиза. Матеріали опрацьовуються і далі буде прийняте рішення.  

Постраждалі пасажири злощасного рейсу вже почали турбуватися, хто їм заплатить за втрачене здоров'я.