Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 червня 2013, 21:33 ДТП
При зіткненні маршруток у Запоріжжі травмовано 17 осіб
При зіткненні маршруток у Запоріжжі травмовано 17 осіб

Кривава ДТП в середмісті Запоріжжя. Напередодні ввечері на центральному проспекті зіткнулися дві маршрутки. Постраждали 17 осіб. Аварія сталася через те, що один з мікроавтобусів пригальмував, пропускаючи пішохода, а інший - не встиг зупинитися.

Ольга розповідає: все сталося, коли разом з подругою вона їхала маршруткою додому. Каже, водій поводився неадекватно - реагував повільно, а їхав швидко. Коли попереду на перехресті почала зупинятися інша маршрутка, пропускаючи пішохода - їхній шофер не гальмував.

Ольга Лохматова, постраждала:

- Я когда уже очнулась, я была вся в крови, двери были заблокированы, машина дымилась, водителя мы тоже не увидели. Он ехал на очень большой скорости, я считаю, у него было не очень хорошее состояние - это все заметили. 

В обох маршрутках було більше 20 людей. Дісталося майже всім.

Людмила Панченко, постраждала:

- Меня, в общем-то, зажало сидением, я ударилась об поручень - вот водительское сидение и сразу поручень, и сзади меня накрыло еще сидением.

До п'ятої міськлікарні доправили 17-ьох. Найтяжчий стан - у п'ятдесятирічного пішохода, який перетинав дорогу зеброю.

Олег Великий, заступник керівника лікарні №5 м. Запоріжжя:

- У семерых преобладает черепно-мозговая травма, но не тяжелая черепно-мозговая травма, состояние расцениваем как средней степени тяжести, из них только один в тяжелом состоянии, это тот, который сбит, который послужил, по сути, причиной этого ДТП, у него состояние тяжелое, но стабильно тяжелое.

У ДАІ слова постраждалих підтверджують. Кажуть, що гальмівного шляху на місці пригоди фактично немає. Тож водій однієї з маршруток наймовірніше дійсно не натиснув на педаль.

Володимир Гаранін, старший інспектор Відділу ДАІ м. Запоріжжя:

- Сейчас опрашиваются очевидцы данного дорожно-транспортно происшествия, собираются все материалы, также после окончания следствия будет уже дана оценка действий участников данного происшествия, а также будет выяснена причина, по которой произошло ДТП.

Це вже друга резонансна ДТП з маршруткою в Запоріжжі за останній час. 18-го травня в Заводському районі перекинувся мікроавтобус Мерседес. Тоді загинув хлопець, а п'ятьох пасажирів ушпиталили.