Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2013, 22:33 ДТП
Огляд ДТП за вихідні
Огляд ДТП за вихідні

У Дніпропетровську під колесами машини загинув пішохід, а в Запоріжжі - велосипедист похилого віку. На Київщині спортивний Нісан перекинув Хюндая з 9-річною дівчинкою в салоні.

У Дніпропетровську під колеса потрапив 69-річний пішохід. Трагічний випадок стався на вулиці Високовольтній, біля зебри. Як з'ясували правоохоронці, 24-річний кермувальник Рено вирішив обігнати вантажівку смугою зустрічного руху, якою неспішно чимчикував дідусь.

Євген, водій Рено:

- Я убедился, что встречное движение позволяет - вышел на опережение. Откуда ни возьмись, через дорогу начинает идти мужчина. И когда я вижу это дело, ну как бы я начинаю уходить в сторону, начинаю тормозить. Он стоит, смотрит на меня, он вообще смотрит просто вот так. И получается так, что я его сбиваю.

У вкрай тяжкому стані пішохода ушпиталили. Та врятувати його не судилося. За кілька годин після аварії постраждалий помер на операційному столі.

***
У Запоріжжі п'яний водій машиною збив велосипедиста похилого віку й кинув помирати на узбіччі дороги. ДТП сталася пізно ввечері на Набережній магістралі міста. Зі слів співробітників ДАІ, 60-річний чоловік рухався попутньо з потоком автівок. Хонда наскочила на двоколісного, її кермувальник утік. Проте за лічені години правоохоронці його затримали. Свідки кажуть, що водій був нетверезий. Утім людей при погонах вразило інше - байдужість самовидців трагедії.

Олег Курочкин, керівник штабу ГУ МВС України в Запорізькій області:

- Труп находился на обочине дороги и было видно, что и велосипед поврежден, тем не менее никто - все проезжали мимо и проходили мимо - не подходили к нему, до тех пор, пока не нашелся сердобольный гражданин, который сообщил об этом в милицию.

***
У Маріуполі суботньої ночі Мазда на зебрі наздогнала Нісана. Від удару червону автівку відкинуло на дерево. Її водія й пасажира витягали таксисти. З травмами різної тяжкості обидвох доправили до лікарні. Кермувальниця Нісана тяжких ушкоджень не дістала - її врятували подушки безпеки.

Федір Дженчако, інспектор ДАІ м. Маріуполя:

- Скорость движения была большая. И еще хочу сказать, водитель автомобиля Мазда находился в состоянии алкогольного опьянения. Водителя, когда забирала скорая, они предложили ему продуть драгер, он продул прибор "Драгер". На нем было 1.38 промилле, что относится к средней степени алкогольного опьянения.

***
Схожа автопригода сталася на Київщині. Бориспільською трасою зі столиці мчав спортивний Нісан вартістю майже півмільйона гривень. На швидкості наздогнав Хюндая, що їхав сусідньою смугою. Від удару корейська автівка виконала кілька кульбітів у повітрі і впала на дах. Під час перевертань зачепила вантажівку Вольво, яка їхала праворуч.

Юрій, водій вантажівки:

- Я їхав в напрямку Борисполя, я в дзеркало тільки побачив, як та чорна кувиркалася і вдарила мені в борт. Я вже її побачив, як вона в воздусі перекидувалась, я ще правіше уходив і вона мені лиш чуть-чуть там...

Водійка Хюндая та її чоловік не постраждали, позаяк були пристебнуті. А ось 9-річна дитина дістала струс мізку та черепну травму. Із забиттям голови до лікарні потрапив і 24-річний кермувальник Нісана.