Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 червня 2013, 21:29 ДТП
Огляд ДТП у регіонах
Огляд ДТП у регіонах

Нетерплячість і неуважність - головні вороги автомобілістів. У Сумах п'яний водій не побачив попереду автобуса, що гальмував на зупинці, і на швидкості наскочив на нього. А в Одесі через небажання кермувальника зачекати на переїзді загинула людина в іншій машині.

Поспішив і чуже життя занапастив. В Одесі 24-річний кермувальник Міцубіші на залізничному переїзді спробував оминути тисняву - щойно шлагбаум піднявся, рвонув зустрічною і на швидкості врізався у ВАЗа. 60-річна пасажирка, яка їхала в Жигулях, загинула. Обидвоє водіїв і жінка з "японця" травмовані.

Лілія Чорна, керівник сектору УДАІ в Одеській області:

- В результате происшествия женщина-пассажир ВАЗ 53-го года рождения от полученных травм скончалась. Также были травмированы водители обоих транспортных средств и пассажир Мицубиши. Будут назначены экспертизы, конечно же, для установления, в каком состоянии находились водители.

***
У Сумах автобус влетів на зупинку громадського транспорту. Він саме гальмував, щоб розпочати висаджувати пасажирів. Раптом ззаду на шаленій швидкості його вдарила Газель.

Людмила Дмитрівна, свідок:

- Газель не гальмувала, вони їхали там вдвоем, вони даже на дорогу не дивилися. На всей скорости, вони там разговаривали, на всей скорости гнав, я ще стояла тут на остановке, як закричала: куди ж ти їдеш, шоб тобі повилазило! Мужчина стояв отут на остановке - одскочив - буквально секунди.

Автобуса розвернуло й кинуло на зупинку. Лише дивом на ній ніхто не постраждав. Некермований транспорт урізався у крамницю. Медики забрали до лікарні двох пасажирів із черепно-мізковою травмою й переламом носа. Чому сталася аварія - правоохоронці вже знають.

Едуард Ушаков, заступник керівника УДАІ в Сумській області:

- Водитель находился в состоянии алкогольного опьянения, там сейчас… Ну санкция предусматривает лишение водительских прав от года до двух либо по усмотрению судьи там принимается, взыскивается штраф в размере от 2 050 грн. до 3400 грн.

***
У Луцьку в ДТП потрапив старенький автобус. Некермований ПАЗ перетнув смугу із зустрічним рухом, минув електроопору і "припаркувався" акурат під вишнею. Транспорт їхав без пасажирів, тож підтвердити чи спростувати свідчення шофера нікому. Кермувальник запевняє - винен в аварії роззява-пішохід, який вискочив на дорогу.

Микола, власник автобуса: 

- Водій повідомив, що хтось перебігав дорогу і він тормознув. А молодий злякався, навиків немає - перший раз у нього така ситуація.

Не квапляться з висновками і правоохоронці.

Андрій Хитрич, інспектор ВДАІ м. Луцька:

- Зараз будемо взнавати обставини. Все.

- Є постраждалі?

- Потерпілих немає. 

- З водієм спілкувалися?

- От зараз буду. 

- Візуально видно, чи перебуває чоловік у стані сп'яніння?

- Ні, якби був, то вже би повезли у наркодиспансер.