Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 червня 2013, 23:35 ДТП
У ДТП в Дніпропетровську загинуло немовля
У ДТП в Дніпропетровську загинуло немовля

Немовля загинуло у страшному зіткненні ВАЗівки та Шкоди у Дніпропетровську. Майже добу лікарі намагалися врятувати тримісячного хлопчика, але їхні зусилля виявилися марними. Мати й бабуся крихітки вижили. У жінок відкриті черепно-мізкові травми, складні перелами таза й кінцівок.

- Ехали с дому, ехали в больничку на Космическую, там ребёнка на процедуры везли.

Цього фатального дня родина Данилишиних лікарні не дісталася. За кілька кілометрів, на перехресті вулиць Запорізького шосе та Панікахі у ВАЗзівку дев'ятої моделі врізалася Шкода. Обидвоє кермувальників запевняють: рухалися на зелений.

Євген, водій Шкоди:

- Мы начали движение. Я не увидел вот этого водителя, то есть я не видел эту машину, потому что с левой стороны тоже было движение. Но честно говоря, вот так вот сейчас даже не вспомню. И я его увидел как бы когда я его бил в бок. Точно знаю, что я поехал на зелёный свет.

Микола, водій Жигулів:

- Загорелся зелёный, все поехали. Уже заехал на поворот и зелёный уже начал моргать, и началось движение в противоположную сторону и произошло столкновение.

Від потужного бокового удару мати й бабуся немовляти дістали перелами таза й кінцівок. Закривавленого ж тримісячного хлопчика схопили свідки пригоди й, не чекаючи приїзду швидкої, відвезли до обласного перинатального центру. Цей заклад - найближчий до місця пригоди, поряд із ним - обласна дитяча лікарня. Тож за лічені хвилини зо два десятки найліпших фахівців розпочали реанімаційні заходи.

Людмила Падалко, головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру:

- Політравма, дуже тяжка травма голови дитини з великим крововиливом, з великою гематомою.

Головною проблемою для медиків виявився перелам шийного хребця. Він і спричинив велику кровотечу. Продовж багатогодинної операції Тарасик разом із лікарями боровся за своє життя. Його серце кілька разів зупинялося. А завдяки зусиллям хірургів знову починало битися. Нажаль, дива не сталося. Менше ніж за добу крихітка померла. За фактом аварії, в якій загинула дитина, розпочате досудове слідство. Нині правоохоронці вивчають відео з камер спостереження, щоб дізнатися, хто саме з водіїв рухався на заборонний сигнал світлофора.