Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 травня 2013, 21:23 ДТП
Огляд найрезонансніших ДТП
Огляд найрезонансніших ДТП

Мікроавтобус із 14-ма пасажирами потрапив у ДТП на Харківщині, коли почав обгін зустрічною. Наслідки маневру: одна людина загинула, 12-ох травмовано. А на Одещині за схожих обставин розбилося подружжя байкерів.

Один загиблий, 12 травмованих. На Харківщині зіткнулися два мікроавтобуси. Форд віз п'ятьох росіян, які поверталися додому з базару Барабашового. Назустріч їхав Фольксваген - у ньому, окрім водія, було чотирнадцятеро пасажирів. Транспорт почав обгін зустрічною і врізався у Форда. Ударом його викинуло на узбіччя: жінка, яка сиділа біля водія, загинула, ще одна - потрапила до лікарні. Також швидка забрала дев'ятьох пасажирів Фольксвагена.

Олег Никоненко, керівник відділу УДАІ в Харківській області:

- Погодні, дорожні умови були в нормальному стані. Ширина проїжджої частини близько 12 метрів. Ідеальне покриття асфальтно-бетонне. Більш за все, що це - помилка водія автомобіля Фольксваген, який, виконуючи маневр "обгон", вийшов на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Форд. По ступеню тяжкості отриманих травм - у шістьох є перелами: ключиці, руки, ноги. В інших: забиття, закриті черепно-мозкові травми, порізи обличчь.

Третім учасником дорожньої пригоди став Мітсубіші Ель-двісті: його водій також не зміг уникнути зіткнення.

***

Двох мотоциклістів - чоловіка та жінку - пошматувало внаслідок лобового зіткнення, що сталося під Одесою. Мотоцикл Honda, яким кермував двадцятивосьмирічний чоловік, рухався в напрямку міста Південного. Неподалік аквапарку Посейдон почав обгін, вискочив на зустрічну і лобом у лоба зіткнувся з мікроавтобусом Фольксвагеном.

Сергій Чукан, співробітник УДАІ в Одеській області:

- Водитель мотоцикла и его пассажирка, женщина 30 лет, от полученных телесных повреждений погибли на месте ДТП. Вы себе можете представить, что такое мотоцикл, который входит во встречное транспортное средство? Это - скоростной режим, это трасса. Она ошибок и нарушений ПДД не прощает.

Шофер автобуса каже: байк мав місце для маневру, але чомусь почав хитатися з боку в бік. Загиблі - водій і пасажирка мотоцикла - були подружжям. Осиротіли двоє їхніх дітей: чотирьох років та семи місяців.

***
Ще одна автопригода з мотоциклом сталася у Дніпропетровську. На перехресті ВАЗівка врізалася в мотоцикла.

Дмитро, мотоцикліст:

- К перекрестку приближалась машина, не быстро. Я, будучи уверенным, что он будет останавливаться, продолжил движение. Начал чуть-чуть смещаться. Тут меня ударяют в бок и я переворачиваюсь.

Микола, водій ВАЗа:

- Остановился на перекрёстке "Уступи дорогу". Посмотрел, никого не наблюдал. После чего начал трогаться. Солнце ослепило. Выехал и ну уже увидел зад мотоцикла. Начал тормозить, ударил в заднюю часть.

Від потужного бокового удару пасажирку байка, яка днями відзначатиме 22-річчя, з травмами кінцівок забрала швидка.