Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 травня 2013, 11:05 ДТП
У Сумах ДАІ полює на нереєстровані мопеди
У Сумах ДАІ полює на нереєстровані мопеди

Двоє парубків розбилися байком на Сумщині. Вранці на порожній дорозі з невідомих причин мотоцикл вилетів на узбіччя. Водій і пасажир померли миттєво. Триває розслідування, втім правоохоронці вже посилюють заходи проти мотоциклістів-порушників. Тих, хто не має водійських посвідчень або реєстрації двоколісного - позбавляють транспортних засобів.

Аварія сталася о п'ятій ранку поблизу Путивля. 25-річні молодики мчали байком до райцентру. Раптом на повороті двоколісного викинуло на узбіччя, ще кілька десятків метрів він летів по траві й зупинився в чагарниках. Про трагедію довідалися за кілька годин. Тіла загиблих, що висіли на гіллі, побачили селяни, котрі йшли на роботу.

Олексій Завіруха, співробітник УДАІ в Сумській області:

- Що стало причиною ДТП, встановлюють слідчі органи, чи це було перевищення швидкості, чи може водій відволікся від керування. Но можна сказати, що проїжджа частина дороги призначена для руху транспортних засобів в двох напрямках, дорожнє покриття без пошкоджень і має ширину майже 9 м. Було встановлено, що транспортний засіб не зареєстрований, без номерних знаків, і посвідчення водія на місці пригоди знайдено не було.

Після цієї трагедії сумські ДАІвці вирішили не марнувати часу на профілактичні розмови. Немає водійського посвідчення чи реєстрації двоколісного транспорту - ходи пішки, а залізного коня - на штрафмайданчик. З такими санкціями інспектори подалися дорогами області. До рук правоохоронців одразу потрапляє порушник.

Володимир Никонов, мешканець с. Гребениківка:

- С села езжу в город на работу. 30 км туда, 30 - назад. Потому что работы нету, а надо ж семью кормить, мне, чтобы зарегистрировать, надо были деньги, а денег не было. Просто семейные обстоятельства.

Тепер з чоловіка мають стягти штраф від 170 гривень і плату за перебування транспорту на штрафмайданчику та послуги евакуатора. Загалом - не менше півтисячі гривень. Оформити потрібні документи на мопеда було б дешевше, твердить сум'янин Валентин.

Валентин Циганенко, мешканець м. Сум:

- Справа в тім, що я працюю на швидкій допомозі, в реанімаційній бригаді. І часто виїзжаю на виклики, які пов'язані з дорожньо-транспортними засобами. Тож я вважаю, вкрай необхідно мати водійське посвідчення, обов'язково знати правила дорожнього руху.