Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 березня 2013, 11:46 ДТП
Криваве ДТП у Дніпропетровську, 5 людей загинуло
Криваве ДТП у Дніпропетровську, 5 людей загинуло

П'ятеро людей загинули в кривавій аварії у Дніпропетровську, ще стільки ж попали у лікарню. Автівки Ніссан та БМВ зіткнулися, після цього одна з них вилетіла на зупинку громадського транспорту, де було з півтора десятка людей.

Фатальне зіткнення БМВ та Нісана зафіксували одразу два відеореєстратори. На зупинці громадського транспорту "Третій масив Перемога" стояли з півтора десятка людей. Більшість з них опинилися в епіцетрі кривавого місива.

Світлана – свідок:

- Слышала удар, потом вижу, что люди как камни летят. Только бух, бух, бух. Вижу женщина, вот эта в бордовом. Говорю боже, выскочила, говорю давайте хоть посадим людей на эту... Пришла туда, а там море крови. Вот это вам и всё. А как глянула на того мальчика... Я вообще пришла сюда, я кричала.

Валентина – свідок:

- Мальчик в школу йшов.

- Мальчик в школу шёл?

- З мамою. Маму забрали в больницю, а мальчик он лежить.

Окрім дев'ятирічного учня, ще загинули двоє жінок. Іншу дитину і п'ятьох дорослих у вкрай тяжкому стані забрали до лікарень. Дорогою до медзакладу зупинилося серце четвертої травмованої, а за кілька годин після ДТП жертв стало п'ять. Прогнози лікарів щодо ще однієї постраждалої - невтішні.

Сергій Риженко - керівник Дніпропетровської обласної клінічної лікарні:

- Состояние крайне тяжёлое, врачи борятся за спасение жизни. Есть множественное колличество переломов, множественные раны головы.

Шістдесятип'ятирічній продавчині понівеченого кіоска поталанило. Жінку, яка нині у відділенні політравми, потужний удар заблокував. Те, що побачила на власні очі, до тепер згадує з жахом.

Ніна Шкребець – постраждала:

- Я начала кричать: помогите, помогите, окройте дверь. Я выскочила на улицу. Когда тут мальчик лежит, и я снова зашла в киоск, смотрю там девочка лежит в киоске. И она стонет. Я выбежала на улицу кричу, говорю. Девочка в киоске по-моему живая, говорю.

Нині правоохоронці ретельно вивчають відео, опитують свідків і постраждалих. Вже достеменно відомо, що 57-річний водій Нісана та 34-річний кермувальник БМВ були тверезими. Від тяжких травм їх врятували подушки безпеки. Слідчі припускають: у тому, що сталося, винні обидвоє.

Віктор Бабенко - керівник ГУ МВС України у Дніпропетровській області:

- Прийнято рішення з прокурором. Обидва водія на сьогодняшній день будуть затримані по 208-й статті.

Олександр Гриза - заступник керівника ГУ МВС України у Дніпропетровській області:

- Следственные действия только начались. Как бы это уже в процессе проведённых экспертиз, мы сможем говорить была ли скорость превышена, осуществлял ли водитель Ниссана поворот на лево в разрешённом месте. В течении 60 часов определимся с первоначальной виной каждого из них и дадим оценку.