Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2013, 11:53 ДТП
Під Луцьком п'яний водій наїхав на двох 16-річних підлітків
Під Луцьком п'яний водій наїхав на двох 16-річних підлітків

П'яний водій малолітражки спричинив ДТП під Луцьком: наїхав на двох 16-річних підлітків. Надати допомогу бідолахам кермувальникові й на думку не спало, він додав газу та помчав далі. Допоміг ДАІвцям швидко знайти порушника кмітливий свідок.

Цю трасу, поблизу села Гіркої Полонки, надто жвавою не назвеш. Втім є одна особливість: вона не широка, ще й має заокруглення. Тому пішоходи, що рухаються нею, беруть праворуч аж до людських парканів. Так само йшли і Сергій з Оленою. Одначе дістатися дому їм не судилося: на них мчав шалений "ДЕУ".

Інга Коваль, інспектор сектору УДАІ у Волинській області:  

- Водій рухався по проїзній частині і не справився з керуванням. Він виїхав на узбіччя, де йшли ці двоє неповнолітніх, і скоїв на них наїзд. З місця події зник, залишивши дітей у небезпеці - не надавши жодної допомоги. 

Стали у пригоді постраждалим прості перехожі. Доки один телефонував на "швидку", інший, як у пригодницькому бойовику, кинувся зловмисникові навздогін.

Валентин Ломакін, старший інспектор ДАІ Луцького РВ міліції:  

- Проявив дуже велику свідомість і кмітливість: зупинив перший автомобіль, який рухався позаду, сів у даний транспортний засіб і наздогнав даного втікача. Переписав номерні знаки, марку, колір авто і надав інформацію на лінію "102".

Далі знайти призвідника аварії було справою часу. Обстеживши довколишні дороги, ДАІвці побачили схоже авто припаркованим поблизу дачного масиву. Фари були вимкненими, а водійське крісло розкладене.

Валентин Ломакін, старший інспектор ДАІ Луцького РВ міліції:

- Реакція у нього була, якщо сказати по-простому, ніяка. Він навіть не знав і не пам'ятав, що саме він був причетним до пригоди. Медогляд, проведений у наркодиспансері, показав, що у водія ступінь алкоголю в крові 2,6 проміле. Це - третя степінь сп'яніння.

Цікаво те, що на місці аварії практично не залишилося фрагментів автомобіля. Тож, якби не пильність свідків ДТП, шукати п'яного кермувальника "ДЕУ" стражам порядку довелося би довго. Між тим, його жертви нині у реанімаційному відділенні, більш за все дісталося дівчині.

Олег Тацюн, завідувач анестезіології Волинської обласної дитячої лікарні:

- Дівчинка 16 років. Після ДТП з серйозними травмами. Був встановлений діагноз: полі травма, закрито черепно-мозкова важкого ступеня, множинні ссадини кінцівок і тулуба. Зараз надається допомога стан дитини стабілізувався.

Тепер за фактом аварії відкрито кримінальне провадження. За те, що травмував та ще й залишив у небезпеці підлітків, 48-річному лучанинові світить реальний термін покарання. За словами інспекторів, лише торік чоловіка тричі ловили напідпитку за кермом. А загалом того дня, коли трапилася ДТП, в області було зафіксована рекордна кількість підпилих шумахерів - аж 26.