Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 лютого 2013, 22:51 ДТП
У Білій Церкві фальсіфікуються матеріали смертельної ДТП
У Білій Церкві фальсіфікуються матеріали смертельної ДТП

Вже більше трьох місяців минуло відтоді, коли в Білій Церкві внаслідок ДТП загинула 65-річна місцева мешканка. Водійка, яка скоїла смертельний наїзд, своєї вини не визнає. Очевидці ж аварії один за одним відмовляються свідчити.

Страшна звістка застала Світлану посеред дня, коли вона була на роботі. Як все сталося, їй розповіли свідки події.

Світлана Стадничук, донька загиблої:

- Моя мама йшла з ринка, переходила частину дороги. На неї наїхав Мерседес джип. Збив її. Лежала вона отут, у цьому районі. Берет був на ній, плотно сидів, но він одлетів чогось аж на 5 метрів, це мій свідок підтверджує. Речі розкидані були в діаметрі 2-х метрів.

Жінка, що кермувала елітним позашляховиком, одразу викликала швидку. Стареньку доправили до шпиталю. Рентґен підтвердив -  переламів і тяжких забиттів немає, але висновки лікарів були невтішні. Під час зіткнення пенсіонерка дуже вдарилася головою.

Світлана Стадничук, донька загиблої:

- Мама була без сознанія. В неї так тільки були:"больно, переверни". Ну в общем, нічого толком вона мені не могла сказать, вона пролежала 4 дні в реанімації і померла.

А після смерті старенької почало коїтися щось незрозуміле. З чотирьох свідків ДТП залишився один.

Світлана Стадничук, донька загиблої:

- Була відмова в кримінальній справі і у відмові було написано, що мама сама винна в ДТП. Були погрози зі сторони винуватців і адвокату моєму, щоб він відмовився представляти моє діло.

Правозахисник Світлани був здивований таким швидким перебігом подій, а коли ознайомився з матеріалами, одразу знайшов грубі порушення: у постанові були лише свідчення винної водійки, й жодного слова свідків.

Віталій Дяченко, адвокат:

- Не було проведене повне обстеження дорожньо-транспортної ситуації. Здається, був усього один висновок спеціаліста-автотехніка.

Аби хоч якось прояснити ситуацію, ми вирішили зустрітися з водійкою Мерседеса, але жінка категорично відмовилася будь-що коментувати.

- Ні, я не можу.

- А чому?

- Ведеться слєдствіе, я на такі питання не відповідаю.

- Може, у вас є адвокат, може, він нам розповість?

- Я не знаю, що говорити, я говорити про це не буду.

Завдяки наполегливості адвоката Світлани розслідування тієї трагічної ДТП таки поновили. Проте досудова тяганина триває. Правоохоронці ж своєї вини не вбачають.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ міліції в Київській області:

- Не хватає ще одного свідка, який чомусь не з'являється на допити, щоб дати свої покази, а так в принципі вже все готове для того, щоб передати в суд і найближчим часом ця справа буде в суді, як запевнив слідчий. 

Тож Світлані залишається набратися терпіння й не втрачати надії, що матеріали зрештою потраплять до суду, який і з'ясує правду.