Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 січня 2013, 11:04 ДТП
Зіткнення з трагічними наслідками на Львівщині
Зіткнення з трагічними наслідками на Львівщині

Жахлива аварія на Львівщині. П'ятеро людей загинуло внаслідок зіткнення рейсового автобуса з вантажівкою під Бродами. Ще 23-є пасажирів ПАЗа звернулися до лікарні, 12-тьох ушпиталили. Попередньо відомо: порушив правила дорожнього руху водій громадського транспорту.

Аварія сталася близько одинадцятої ранку на об'їзній дорозі Київ-Чоп біля Бродів. Головною рухалася вантажівка, та коли вона виїхала на перехрестя, з другорядної вискочив рейсовий автобус. За попередніми висновками правоохоронців, водій ПАЗа не пропустив машини.

Юрій Клонцак, в. о. керівника відділу УДАІ у Львівській області:

- Імовірно, що водій, що автобус виїжджав з другорядної дороги, при наявності технічних засобів він був зобов'заний надати перевагу вантажному транспортному засобу, який рухався по головній дорозі. Проїзна частина є мокра, оброблена протиожеледними матеріалами.

Зі слів свідків, водій вантажівки намагався уникнути зіткнення - та марно. В автобусі їхали 37-ро пасажирів. Троє з них, двоє чоловіків і жінка, а також шофер ПАЗа, - загинули. Інші - закривавлені і травмовані - намагалися якнайшвидше вибратися з перекинутого громадського транспорту. Хтось самотужки, комусь допомагали МНСівці. Паніки, кажуть самовидці, не виникло. В автобусі здебільшого були студенти, що поверталися додому на Водохреще.

Надія Інкала, свідок:

- Сильний удар був, сильний удар, хто міг вийти з автобуса, той виходив. Якось так вилізав, бо там вийти не можна було - то перекинуто було усе. Крик був в автобусі дуже.

Надія Тимошенко, свідок:

- Дуже багато молоді видно повилазало. Але якось що вони всі так, всі один одному помагали. І тут людей так багато і тут багато машин. Хлопці з кров'ю, там машина під'їхала, ми бігом, щоб салфетки дати, чимось витерти тих діточок.

Через кілька годин після ДТП в реанімації померла ще одна пасажирка автобуса. Зараз у лікарнях - 12-ро постраждалих.

Іван Бець, керівник Бродівської районної лікарні:

- Ну, в основному це пошкодження м'яких тканин, садна, забої, гематоми, а більш такі серйозні забої, то госпіталізовані власне в травматологічне відділення і хірургічне відділення. На даний час ми викликали бригаду по санавіації нейрохірурга і хірурга комбінованої травми.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження і з'ясовують причини трагедії. За неофіційною інформацією, водій автобуса їхав цим рейсом уперше, бо часто розпитував дорогу в пасажирів.