Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 грудня 2012, 20:45 ДТП
Меладзе насмерть збив жінку на Київщині
Меладзе насмерть збив жінку на Київщині

Лебединою піснею для мешканки Київщини стала її зустріч із композитором Костянтином Меладзе. Відомий продюсер збив жінку в зоні переходу. Тридцятирічна мати двох дітей загинула.

32-й кілометр траси Київ-Обухів. Зупинка П'ятихатки. О 18 годині вечора тут не розминулися автомобіль і перехожа. Жінка від травм померла миттєво.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Величезна калюжа крові, де вочевидь і було тіло загиблої, знаходиться за 15-20 метрів звідси біля зупинки П'ятихатки, вже тут, на пішохідному переході - перші уламки від автівки.

Свідків цієї трагедії знайти годі, навколо оточені височезними парканами будинки під охороною. Спілкуватися з журналістами обслуга не хоче, а господарів ніхто не турбує. Про збиту кажуть лише кілька слів.

- Двое детей у неё маленьких, отца похоронила.

- Мы проезжали и видели, что лежал тапок, этот ботинок, и женщина накрытая.

Обійшовши чи не всі котеджі, знаходимо будинок, де мешкають родичі загиблої. Та на поріг знімальної групи не пускає чоловік, який назватися не захотів.

- Просьба не выяснять и не снимать. 

- А вы кто? 

- Я представитель одной из сторон.

- Какой?

- Всевышнего.

Після такої змістовної розмови чоловік іде. А до журналістів виходить рідна сестра загиблої. Та й вона небагатослівна.

Сестра загиблої:

- Вона тут не жила, живу я. Ми не знаємо, як це трапилоося, що відбулося, ми нічого не знаємо.

- А в неї скільки дітей?

- Двоє.

- Маленькі?

- Маленькі, ще не ходять у школу.

Хто їхав автівкою - жінка не каже. Та це й так відомо, ДТП обговорює чи не вся країна. Перехожу збив знаний музичний продюсер і композитор Костянтин Меладзе. Щоправда, був він за кермом не старенької Волги, як у кліпі. А оцього Лексуса. З самим винуватцем трагедії поспілкуватися журналістам не вдалося. Та й його представники не говіркі.

- Не могу я. Извините, у меня просто нет информации.

Більше розповідають правоохоронці. Вони запевняють - Меладзе був тверезий. Хоча, з якою швидкістю їхав - не зазначають.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Щоб довести винуватість чи невинуватість керманича, проводиться зараз досудове слідство, яке зараз і встановить, чи це була технічна причина, чи це була неуважність водія, чи це були інші причини. Але те, що на місці ДТП гальмівний шлях, і що водій був тверезий - так, те, що ДТП трапилося в районі пішоходного переходу - так, а всі інші подробиці встановлять еспертизи - яка швидкість, де місце зіткнення безпосередньо було.

А ще в міліції зазначили: музиканта не затримали, тож, де він нині - не знають.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Він проходить по справі як свідок, він не заперечував, що саме він сидів за кермом, і внаслідок того, що він рухався, сталося це ДТП, він не знімає з себе вини, але де він зараз знаходиться - ми не контролюємо місце його перебування, він співпрацює з органами досудового слідства.

Нині за фактом ДТП розпочате кримінальне провадження. Чи визнають композитора винним - невідомо. Втім, варто завважити, що смертельна аварія на цьому місці сталася не вперше.

- Быстро ездят, очень быстро, были, смертельные случаи были.

- Надо светофоры ставить, потому что тут темно, ночью плохо видно, тем более ж вы видите, слякоть какая.