Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 грудня 2012, 21:06 ДТП
Огляд ДТП за участі пішоходів
Огляд ДТП за участі пішоходів

Пішоходи знову гинуть під колесами: в Криму та Дніпропетровську люди потрапили під легковики, а на Тернопільщині чоловіка розчавив тролейбус. Винна не тільки негода, а й недотримання правил дорожнього руху.

Пенсіонерка загинула під колесами легковика у Дніпропетровську. Аварія сталася на околиці міста, неподалік житлового масиву Ігрень. Жінка неквапливо йшла додому вздовж траси. Слизькою дорогою їй на зустріч мчав Хюндай. Раптом автівка полетіла просто на стареньку. За лічені секунди - удар, і бідолашну разом із транспортом кинуло в кювет. 21-річний водій твердить: їхав зі швидкості 60 кілометрів за годину, й намагався уникнути зіткнення.

Тарас, водій Хюндая:

- Меня резко начинает вести, потом разворачивает машину боком. Я уже рулём пытаюсь что-то исправить, тормозами, оно вообще, то есть машина пошла, как шайба. Если б меня кидануло вправо, ничего б такого не произошло. Я б просто разбил машину и был бы очень счастлив. А так я очень переживаю за женщину, что так произошло.

+++

Загинув пішохід під колесами авта й у Симферополі. Тридцятисемирічний чоловік ішов зеброю, аж раптом на нього наскочила ВАЗівська дев'ятка. Від удару нещасного кинуло на капота, а потім ще й на дорогу. Шансів вижити в постраждалого не було. Кермувальник ВАЗа з місця ДТП втік, але згодом повернувся.

Водій Жигулів:

- Так это получилось просто: перебегал человек, я начал тормозить, но не успевал я, он быстро побежал. Произошел наезд, я испугался.

- Из-за этого  уехали?

- Ну так получилось.

- После этого что? Решили вернуться сюда? 

- Да, я испугался очень сильно и вернулся на место происшествия.

Нині ж правоохоронці з'ясовують всі обставини ДТП.

+++

А на Тернопільщині пішохода збив тролейбус. Чоловік не встиг відійти від зупинки, як на нього наскочив багатотонний транспорт. Свідки ДТП викликали швидку, але дорогою до лікарні 38-річний постраждалий помер. Причиною аварії інспектори називають необачність водія - на слизькій дорозі він їхав надто швидко й не встиг загальмувати.

Василь Барановський, інспектор УДАІ в Тернопільській області:

- Водій тролейбуса не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки і здійснив наїзд на пішохода. В подальшому зіткнувся з автобусом БАЗ. Пішохід від отриманих травм помер по дорозі до лікарні.

ДАІвці закликають водіїв на слизьких засніжених трасах дуже пильнувати. А пішоходам перетинати дорогу вкрай обережно.