Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 грудня 2012, 23:10 ДТП
ДТП через ожеледицю та горілку
ДТП через ожеледицю та горілку

Одразу дві великі аварії з громадським транспортом сталися на Західній Україні. На Львівщині перекинувся автобус із тридцятьма пасажирами, а в Луцьку маршрутка виїхала на зустрічну і протаранила одразу три автомобілі.

Водій тверезий, швидкість дозволена, дорога вільна. А автобус Добротвір-Львів все одно пункту призначення не дістався. Завадила ожеледиця. На повороті шофер не втримав керма, транспорт з'їхав у кювет і перекинувся. У салоні було 30-ро пасажирів.

Галина Лемішко, старший інспектор відділу УДАІ у Львівській області:

- Внаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди постраждало 17 пасажирів цього автобуса. Серед них одна дитина - восьмикласниця. У неї медики діагностували закриту черепно-мозкову травму. Після наданя медичної допомоги  6-ро пасажирів будо відпущено додому і 11-ро пасажирів цієї маршрутки госпіталізовано.

Утім, загрози їхньому життю немає.

***
А в Луцьку маршрутка спричинила масштабну ДТП. І теж через ожеледицю. Надвечір у місті вдарили перші приморозки, дорога стала немов скло. Трохи більше газу - і вчасно не зупинишся. Про це, ймовірно, забув п'ятдесятишестирічнийрічний кермувальник.

Інга Коваль, керівник сектору УДАІ у Волинській області:

- Водій мікроавтобуса Богдан, рухаючись проспектом Перемоги, виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив зіткнення з трьома іншими автомобілями. Це Мерседес-Бенц, Мітсубісі-Грандіс та Форд-Куга. Трапилася пригода саме у той день, коли розпочалася справжня зима, тож водії не зовсім звикли до ускладнених погодних умов.

Минулося без постраждалих. Легких ушкоджень дістав лише водій Мерседеса.

***
Їжджу без зброї, наркотиків і навіть небіжчика в багажнику. В цьому запевняв не тільки себе, а й усю громадськість водій цієї ВАЗівки. Утім, забув додати, що пиячить. 56-річний гультяй зі Жмеринки на дніпропетровських вулицях не впорався з кермуванням і врізався у припаркованого Хюндая. Далі - виліз з авта й кинувся тікати. Утім, свідки і постраждалий водій його затримали.

Олександр, водій Хюндая:

- Я его спрашиваю: Вы водитель? Нет, водитель не я, вот документы, бросает на пол. Значит, сейчас я его пришлю. А сам пытается убежать. Ну я его задержал. Бросил в машину, потому что он был не в состоянии даже стоять на ногах.

Горе-кермувальника спочатку шпиталювали - в нього розбита голова та зламані ребра. Згодом пояснюватиме правоохоронцям - чому п'яним сів за кермо.