Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 грудня 2012, 22:18 ДТП
Огляд ДТП у регіонах
Огляд ДТП у регіонах

Погодні умови та необачність учасників дорожнього руху - ці фактори спричинили кілька аварій у Криму, на Рівненщині та в Дніпропетровську. Гинули водії та пасажири автівок, а ще й під колеса потрапив пенсіонер.

Пенсіонер загинув під колесами машини у Дніпропетровську. Чоловік, особи якого й досі не з'ясували, ввечері намагався перетнути Набережну Заводську. Та йому це не вдалося. 63-річний водій Хюндая твердить: рухався зі швидкістю не більше вісімдесяти кілометрів за годину, правил не порушував, а людину на дорозі побачив останньої миті. Каже: йшла вона не переходом.

Віталій, водій Хюндая:

- Где произошёл наезд, на пешеходном переходе?

- За пешеходным переходом. Я его увидел буквально когда произошёл удар.

- То есть в момент удара, да?

- В момент удара.

- До наезда Вы экстренное торможение не применяли?

- Не применял. Только в момент наезда я сделал торможение.

А ось правоохоронці словам кермувальника віри не ймуть. Кажуть: вказані швидкість і місце наїзду ще треба перевірити.

***
Двоє людей загинули на Рівненщині внаслідок зіткнення пасажирського автобуса та двох автівок. Трагедія сталася в Сарненському районі. Маршрутка Еталон рухалася сполученням Рівне-Кузнецовськ, у салоні було 15-ро пасажирів. Назустріч їхав Мерседес, кермував яким громадянин Таджикистану. 33-річний водій почав обгін, не переконавшись, чи безпечний маневр. І - врізався в автобуса, далі - у Волгу. В ДТП загинули кермувальники Еталона й Мерседеса. З понівеченого транспорту тіла витягали рятувальники.

Світлана Марко, старший інспектор відділу ДАІ в Рівненській області:

- Як наслідок цієї ДТП, водій Мерседеса отримав тілсені ушкодження різного ступеню важкості і під час надання медичної допомоги він помер. Травми також отримав водій автобуса, від яких він помер на місці пригоди. Наразі всі обставини з'ясовуються.

***
Загинули в жахливій аварії двоє людей і у Криму. В середмісті Євпаторії на перехресті не поділили дороги ВАЗівка й Хонда. Сила удару була такою, що Жигулі викинуло на тротуар, де вони врізалися у стовпа. Капота машини зім'яло, мов папірця. Понівечені тіла з салону витягали рятувальники. Водій японця відбувся забиттями коліна.

Роман Карп'юк, старший інспектор відділу ДАІ м. Євпаторії:

- Водитель а/м ВАЗ 2107 на регулируемом пересечении, поворачивая налево, не уступил дорогу транспортному средству Хонда, которая двигалась во встречном направлении прямо. В результате столкновения водитель и пассажир а/м ВАЗ получили ранения, несовместимые с жизнью.

А в ДАІ вкотре закликають кермувальників бути обачними. Нинішні погодні умови тим паче до цього спонукають. Тож бережіть своє й чуже життя - дотримуйтеся правил.