Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2012, 01:15 ДТП
Юнака збили та залишили помирати на Рівненщині
Юнака збили та залишили помирати на Рівненщині

На Рівненщині водій збив 17-річного юнака й покинув помирати під дверима медпункту. ДТП сталася вночі неподалік села Антонівки.

Трагедію бачив 16-річний хлопець. Каже: того вечора вони з товариством відпочивали. Приятель випив, тож Роман хотів супроводити його додому. 

Роман, свідок:

- Підійшов до нього, він стояв на дорозі, десь метр наступив на дорогу, я кажу, їдем до хати. Він каже, ні, я до хати не поїду. Я його взяв за курточку, з дороги стягнути, він якось розвертався, ступив ще крок, його зачепила машина і…

Водій і пасажир автівки, яка збила хлопця, погодилися відвезти постраждалого до лікарні. Утім, покинули юнака на порозі медпункту, а самі - поїхали геть.

Галина Капітола, фельдшер:

- В три години ночі хтось постукав у двері, голосно так постукали. Вибігла на вулицю. Двері не могли відкрити, бо відчули, що там хтось підпертий там, під дверима, чи сидить, чи лежить. Коли двері чуть-чуть відхилили, побачили, що голова в крові. Я зразу зрозуміла, що то було ДТП.

Хлопець від травм помер. Тим часом ДАІвці вже шукали автомобіля-вбивцю. Єдиний свідок події запам'ятав, що то був темний позашляховик із номерним знаком із двійками. 

Віктор Котик, старший інспектор відділу ДАІ в Рівненській області:

- Було додатково проінформовано пости сусідніх областей, пости ДАІ Маневичі Волинської області і Коростень Житомирської області.

Саме на Маневицькому посту авто й зупинили. Окрім 31-річного лучанина при кермі, в машині був його брат. Чоловіки виправдовувалися - назустріч їм рухалася вантажівка, яка засліпила. Коли побачили людину на дорозі, оминути не встигли. 

- Брат резко взяв руля вліво, людина стояла майже посередині дороги.

Чоловіки кажуть - були впевнені, що хлопця травмували не тяжко, зачепили його лише дзеркалом. Проте це їх не виправдовує, бо кинули юнака помирати. Проти обидвох відкрили кримінальне впровадження.