Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 листопада 2012, 23:36 ДТП
Зіткнення на українських дорогах
Зіткнення на українських дорогах

Троє людей у лікарні, одна - загинула. Такі наслідки невдалого виїзду на смугу зустрічного руху на Житомирщині. Такий самий маневр вирішив виконати й кермувальник у Запоріжжі. Втім тут внаслідок невдалого обгону в лікарні опинився лише винуватець ДТП.

Лобове зіткнення зі смертельними наслідками сталося на Житомирщині. Прямуючи в бік Коростеня, Шевроле виїхав на смугу зустрічного руху, де врізався у ВАЗівку. Обидвох тяжко травмованих водіїв відвезли до реанімації. У лікарні й пасажир Шевроле. Ще один чоловік, який їхав у цьому авті, помер на місці пригоди. Його особу з'ясовують правоохоронці.

Микола Яцкевич, старший інспектор відділу УДАІ в Житомирській області:

- Наразі проводиться опитування ймовірних свідків цієї автопригоди. Назначені відповідні автоекспертизи.

+++

А в Запоріжжі аварію спричинив кермувальник Ланоса. На одній з ділянок дороги намагався обігнати ВАЗівську дев'ятку, але не вдалося. Зачепив її, машина вискочила на зустрічну, де лобом у лоба зіткнулася з позашляховиком Санг Йонгом. Виконавця маневру затисло між кермом і сидінням автівки. Витягли його з салону рятувальники.

Сергій Орешко, керівник аварійно-рятувальної служби Кобра:

- Сложность проведения работ заключалась в том, что очень неудобно было освобождать водителя из-за того, что сами машины сейчас, такие как Ланос, выполнены из тонкого металла, поэтому использовать наше оборудование - сделать с помощью упоров, раздвинуть и отодвинуть рулевую колонку - практически невозможно. Поэтому только лишь умелые действия позволяют это сделать, а использовать режущие материалы нельзя из-за того, что машина на газе.

Визволивши водія, рятувальники передали його медикам. У чоловіка черепно-мізкова травма, перелам руки та забиття грудей.

+++

Незвичайна й водночас безглузда автопригода сталася у Дніпропетровську. Подружжя мчало у справах Фордом, аж раптом назустріч виїхав МАЗ і врізався в легковика. Від удару в його пасажирки закритий перелам ключиці. Згодом стало відомо: МАЗа тягнув Камаз. Під час руху буксирне приладдя перервалося й некермована велетенська машина наскочила на Форда. Його власник каже: себе і дружину врятував лише завдяки 40-річному водійському досвідові.

Анатолій, водій Форда:

- Я на тормоз, а він їде на мене.

- Ви одтуда їхали?

= Да отак оттуда навстречу. А він їде, я вже на тормоз, а він їде на мене, от і все.

За правилами, у вантажівці під час буксирування мав їхати водій. Та його в кабіні не було. Тож некермований транспорт ніхто не зупинив.