Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 листопада 2012, 23:07 ДТП
ДАІ нагадує водіям про перестроги при погіршенні погоди
ДАІ нагадує водіям про перестроги при погіршенні погоди

Найближчі дні стануть справжнім випробуванням для водіїв. Синоптики прогнозують різке погіршення погодних умов. Дощ, мокрий сніг вкупі з хурделицею, а потім - відлига.

Це сталося дощовитого вечора на Львівщині. Ще й дорогу оповив туман. Водій Шкоди на крутому повороті вирішив обігнати маршрутку. З шаленою швидкістю легковик вискочив на зустрічну, а там рейсовий автобус.

Богдан Синькевич, водій автобуса:

- Я тільки вже побачив, коли він переді мною, я по тормозах і... Дуже швидко, бо люди кричали: куда він жене.

Лобове зіткнення було такої сили, що кермувальник і четверо пасажирів Шкоди, зокрема 10-річна дитина, загинули. Їхні тіла витягали з розтрощеного авта МНСівці. В автобусі ж травмована пасажирка - налякана жінка кинулася з салону, перечепилася і зламала ногу.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГТУ МНС у Київській області:

- Як свідчить статистика, саме в таких погодних умовах і фіксується найбільша кількість ДТП, при яких нашим працівникам доводиться  вирізати травмованих і загиблих з понівечених автівок. Зменшіть швидкість руху до мінімальної, тому що саме збільшення швидкості руху і призводить до негативних наслідків.

Зі слів ДАІвців, крім перевищення швидкості за складних погодних умов, водій легковика порушив ще й елементарні правила перевезення малечі.

Олег Дудник, заступник керівника УДАІ Київської області:

- Є ремені безпеки, це й технічні засоби. Ні в якому разі до 12 років не садовити дітей на переднє сидіння. Якщо є можливість - перевозити дітей у спеціальних кріслах. І уникати виїздів з дітьми на великі відстані.

У ДАІ вкотре попереджають - якщо ж таки зібралися в дорогу в негоду, тричі перевірте технічний стан свого авта. Щоби і з вами не сталося лихо.

Володимир Ліщенко, старший інспектор відділу УДАІ в Черкаській області:

- Було встановлено, що автомобіль експлуатувався із літньою гумою, що в даних погодних умовах - кінець листопада - абсолютно недопустимо. При температурі +5 літня гума стає нездатною виконувати свої обов'язки щодо зчеплення з дорогою.

Забув перевзути автівку - спричинив ДТП. На Черкащині через перевищення швидкості  легковик Джиллі вилетів на зустрічну. Просто в Жигулі. У водія китайця, що мчав на літній гумі - черепно-мізкова травма, а ось його пасажирка загинула. У ВАЗівці їхали п'ятеро людей. Усі вони тепер у лікарні.

Олег Дудник, заступник керівника УДАІ Київської області:

- Зчеплення на дорозі сьогодні є таким, що транспортний засіб не переобутий є дуже небезпечний на дорозі. Чи то ви являєтеся водіями, чи пішоходами, чи пасажирами - перш за все, будьте уважними на дорозі. Використовуйте ремені безпеки в обовязковому порядку. Залиште телефони, тому що вони відволікають.

А ще змініть рідину для очищення автомобільного скла - це дасть змогу за негоди ліпше орієнтуватися на дорозі. Коли ж ваш залізний кінь харчується дизелем - не гайтеся й переведіть його на зимове паливо. Як надворі захурделить - пам'ятайте:

Вікторія Рубан, керівник відділу ГТУ МНС у Київській області:

- Якщо у вас є можливість, то в дні погіршення погодних умов намагайтеся поменше пересуватися по дорогах. Залиштеся  вдома, якщо є така можливість.