Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 жовтня 2012, 22:04 ДТП
На околиці столиці Рено перекинув у кювет маршрутку
На околиці столиці Рено перекинув у кювет маршрутку

Масштабне зіткнення на околиці столиці: Рено протаранив два авта, одне із яких - маршрутка - перекинулося і злетіло в кювет. У салоні було 18-ро пасажирів.

Перегонця помітили всі на дорозі. Рено Кенгу мчав швидко, інколи й нахабно.  

- Ну він їхав десь 130 - не менше.

Випередив і машину, в якій був Борис Іванович. Утім, відірвався недалеко. Почав різко гальмувати перед автівкою, що зупинилася, щоб повернути.

Борис Іванович, пасажир Кіа:

- І він бачить, що не може зманеврувати, бо ударить машину, що їхала впереди мене, він різко на тормоза, його крутнуло на встречну полосу, а тут мікроавтобус його шуронув.

Хоч як намагався водій пасажирського Мерседеса уникнути зіткнення - не вдалося. Ударом Рено збив маршрутку у кювет. На тому шалений легковик не зупинився - відлетів на інший бік дороги. 

- Потом ще два рази крутить - і в нашу машину.

І Кіа не втрималася на трасі, теж улетіла в рів. На розподільчій смузі сам-самісінький, у купі уламків, залишився Рено. Тридцяти-семирічний кермувальник його ледь дихав.

Борис Іванович, пасажир Кіа:

- Я взяв ножа, розрізали ремень, витягли цього паренька, у нього, видімо, рука зломана, бо напухла, лице побите.

Люди в корейському легковикові не постраждали. Непереливки було пасажирам маршрутки. Їх там їхало вісімнадцятеро. Шоковані всі, а шістьом ще й знадобилася допомога лікарів. Серед таких - шістнадцятирічний хлопець. 

- Ну скорих приїжджало, наверное, штук 7-8.

Травми в людей не надто тяжкі: головно, черепно-мізкові травми, забиття грудей та живота.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Ця ДТП не без щасливого збігу обставин: перекинувшись і злетівши у кювет, маршрутка зупинилася в сантиметрах від ось цієї сосни. Якби ж поцілила в неї, то наслідки зіткнення могли б бути трагічніші.

Причини ДТП ще мають з'ясувати слідчі. Утім, самовидці впевнені: винуватець - водій Рено, що перевищив швидкість. Хоча, можливо, лихо сталося через технічні несправності його авта.

Борис Іванович, пасажир Кіа:

- Подивітися, як він тормозив, то й у нього, навєрноє, тормоза неісправні, бо так машину не должно заносить, даже при великій скрості.