Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 жовтня 2012, 21:50 ДТП
ДТП у Дніпропетровську та Миколаєві
ДТП у Дніпропетровську та Миколаєві

ДТП через неуважність ледь не закінчилася трагедією у Дніпропетровську - жінка переплутала педалі та влетіла в огрожу. А в Миколаєві водій маршрутки наздогнав свого колегу, що їхав попереду.

Переплутала педалі! У Дніпропетровську на проспекті Правди 69-річна кермувальниця автомобіля Дачія Логан намагалася перетнути подвійну смугу, та... зіткнулася з вантажівкою.

Віталій, водій вантажівки:

- Включил поворот, начал поворачивать. И уже боковым зрением заметил, что Дачия начала резко двигаться в мою сторону. Пытался уйти уже туда подальше, хотел, чтобы столкновения избежать, но услышал в заднее колесо толчок, и все, сразу остановился.

Після потужного удару, що його зафіксувала камера спостереження, пенсіонерка замість зупинитися - збільшила швидкість, розвернулася на 180 градусів і знесла дві огорожі.

Любов, винуватиця ДТП:

- И я вместо тормоза нажала газ. И меня вот это несло, и я не соображала, куда меня несет. Слава Богу, не внесло вот это вот.

Лише завдяки щасливому збігу обставин пані нікого не збила й сама неушкоджена.

++++

Там само, у Дніпропетровську, на тому таки проспекті Правди під колеса машини потрапив пішохід. За життя молодика нині борються лікарі. Та попри всі їхні зусилля, шансів його врятувати - небагато. Внаслідок потужного удару хлопець дістав відкриту черепно-мізкову травму, перелам основи черепа, який спричинив крововилив у мозок. Аварія сталася пізно вночі. 37-річний кермувальник Деу запевняє: рухався з дозволеною швидкістю, пішохода на дорозі помітив останньої миті.

Дмитро, водій Деу:

- Я ехал с той стороны, и где-то вот, короче, я не понял, как это произошло. Я не заметил его, откуда он взялся.

- Слева, справа взялся, по центру стоял?

- Нет, он справа взялся. Я даже затормозить не успел.

+++

Автопригода з двома маршрутками сталася в Миколаєві. Водії їхали один за одним, раптом перший відчув удар ззаду. Що сталося, збагнув не одразу - бо після зіткнення некермованого мікроавтобуса понесло на тротуар.

Водій маршрутки:

- Сзади такой сильный стук, я думал, все уже, авария, перекинемся сейчас. Меня вынесло через бордюр на столб, а потом опять на дорогу, я уже в шоке был, не знал, что делать.

Ніхто з пасажирів не постраждав, а ось в іншій маршрутці травмовано 25-річну жінку. Правоохоронці вже з'ясували - водій, що їхав позаду, не дотримав дистанції.

Анатолій Мардзявко, керівник підрозділу УДАІ в Миколаївській області:

- Автомобіль не впорався з керуванням, із його слів, якоби його осліпило сонечне проміння, допустив контактування в другий автомобіль.

Обидві маршрутки були напівпорожні, тому немає численних жертв. Причини аварії ще з'ясовують слідчі.