Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 жовтня 2012, 22:21 ДТП
ДТП у Дніпропетровську, Львові та на Тернопільщині
ДТП у Дніпропетровську, Львові та на Тернопільщині

Троє людей загинули, ще восьмеро - в украй тяжкому стані в реанімації. Такі наслідки дорожньо-транспортних пригод у Дніпропетровську, Львові та на Тернопільщині.

Пізно увечері ВАЗівська "копійка" рухалася головною магістраллю Дніпропетровська. Несподівано для 19-річного водія з другорядної дороги почав повертати "Фіат". Уникнути зіткнення не вдалося, й некермовані Жигулі спочатку збили 18-річну дівчину-перехожу, а потім врізалися в електроопору. Наслідки ДТП - трагічні.

Володимир Лебедєв, керівник відділу УДАІ в Дніпропетровській області:

- Водитель автомобиля "ВАЗ" скончался на месте, пассажир автомобиля "ВАЗ" и пешеход доставлены в областную больницу Мечникова, где им оказывается помощь, и еще один пассажир автомобиля "ВАЗ" уже в больнице Мечникова при оказании помощи скончался.

***

Забрала людське життя й аварія на Тернопільщині. 48-річний водій Жигулів шостої моделі поспішав там на весілля доньки. Аби встигнути - знехтував правилами дорожнього руху, почав обгін на ділянці траси, де це суворо заборонено. Необачний маневр виявився фатальним.

Микола Лецкалюк, керівник сектору УДАІ в Тернопільській області:

- При виїзді на місце події було встановлено, що водій автомобіля ВАЗ-2106 грубо порушив правила обгону, допустив виїзд на зустрічну смугу, де зіткувся з автомобілем Міцубісі паджеро спорт. В результаті даного зіткнення водій та пасажир ВАЗ-2106 загинули на місці події. Водій та пасажир позашляховика з травмами доставлені до лікарні. Дана автопригода ще раз засвідчує, що при виконанні такого складного маневру, як обгін, необхідно вживати всіх заходів безпеки.

***

А у Львові не розминулися легковик і маршрутка. Порушила правила руху водійка Дачії Логан - на перехресті рівнозначних доріг не поступилася мікроавтобусові й ударила його. У мить зіткнення в маршрутці було 15 пасажирів. Із них постраждала семирічна дівчинка - в неї забиття голови. А ось людей у легковику затисло так, що довелося викликати рятувальників. Ті спеціальною технікою розітнули металеву конструкцію автівки і витягли п'ятьох травмованих. Усіх ушпиталено.

Павло Василенко, керівник відділу ГТУ МНС у Львівській області:

- Складність була в тому, що серед травмованих була ще і одна дитина. Тобто працівниками МНС, рятувальникам доводилось не просто працювати руками для того, щоб розтиснути це, але ще й працювати психологами, оскільки необхідно було заспокоїти людей.