Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 жовтня 2012, 10:03 ДТП
Батьки підлітків, яких збили на Рівненщині, вважають наїзд навмисним
Батьки підлітків, яких збили на Рівненщині, вважають наїзд навмисним

Вони не вірять у випадковість загибелі власних дітей. Батьки 15-річних хлопців, котрі 11-го вересня загинули в ДТП на Рівненщині, переконані - їхніх синів убили навмисне. Тому просять правоохоронців перекваліфікувати кримінальну справу. "Свідок" розповідав про цю смертельну аварію. Того дня Андрій та Павло їздили скутером, аж раптом на дорозі з'явився Фольксваген. Кермував ним 24-річний Микола. Під час обгону він виїхав на смугу зустрічного руху, де й збив двоколісного. Саме так інформують ДАІвці. Та батьки стверджують: молодик чатував на узбіччі, і коли побачив мотоциклістів - навмисне наїхав на них.

Хлопці навчалися в одному класі, були друзями. Про таких кажуть "нерозлийвода". Тепер їхні родини у прагненні справедливо покарати винного об'єднали дві могили на кладовищі. Батьки стверджують: напередодні аварії Микола з кимось побився, тож хотів помститися своїм опонентам.

Марія Ярмолюк, мати загиблого Павла:

- Нам сказали, що вони побилися у Підзамку в клубі, в цьому барі, і поїхали збирати дружків в город. Можливо, вони чекали на когось другого. Наші діти не могли знати їх, тому що їм було лише по 15 років. Вони чекали на когось другого, може, ті були тоже мотоциклом.

У рідних підлітків чимало запитань до слідства. Вони стверджують: коли їхні діти стікали кров'ю, винуватець ДТП намагався перетягнути автомобіль на іншу ділянку дороги. А ще на місці зіткнення дивним чином спочатку зникають, а потім з'являються речові докази.

Анатолій Бузієвич, батько загиблого Андрія:

- От цей кросовок я найшов, я тут обходив усе. То той обірваний, що в нього була обірвана нога. Він грязний, в крові, а цей нюхав інспектор, пахне порошком. Дивіться, який він чистенький, порівняйте.

Крім того, є питання стосовно стану водія Фольксвагена.

Марія Ярмолюк, мати загиблого Павла:

- Як робили експертизу цьому шоферу з автомобіля Фольксваген Пасат, то були присутні медики, але вони бояться свідчити за того, що їх виженуть з роботи. А в нього було 9 проміле алкоголю, а написали тільки 0,85.

У міліції ж зазначають: триває розслідування справи, призначено кілька експертиз, тож якісь висновки робити зарано.

Тамара Лисенко, керівник відділу УМВС України в Рівненській області:

- Швидку медичну допомогу викликав свідок, якого обігнав підозрюваний, який скоїв ДТП. Також на місці ДТП одразу було зроблено огляд місця події і відібрана слідові оцінка, яка була зафіксована в протоколі огляду. За даним фактом вже порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 286. Відносно підозрюваного прийнято міру запобіжного заходу - тримання під вартою. На сьогоднішній день, за попередніми даними, те, що винуватець ДТП перебував у стані алкогольного сп'яніння, підтвердить лише експертиза крові, яка буде зроблена найближчим часом.

Якщо слідство знайде докази того, що молодик збив мотоциклістів навмисне, справу перекваліфікують, запевнюють правоохоронці. Та батьки хлопців не ймуть віри, що винного покарають справедливо. Бо, мовляв, у нього зв'язки в міліції.