Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2012, 22:42 ДТП
У нелегальних перегонах загинув чиновник Мінекономіки
У нелегальних перегонах загинув чиновник Мінекономіки

Нічне місто, шалена швидкість і спортивна автівка - на Київщині розбився Додж Вайпер, кермував яким чиновник із Міністерства економіки - Сергій Чекашкин. І водій, і його пасажир шансів вижити не мали.

Сергій Чекашкин - високопоставлений чиновник, очільник департаменту Мінекономіки. Для друзів же просто Че. Тридцятивосьмирічній чоловік - затятий перегонець. І чи не батько вітчизняного дрег-рейсингу - змагань на 402 метри.

Ось він стартує за кермом чорного Форда Мустанга. А це вже в Доджі Вайпері.

В цьому авті за сто шістдесят тисяч доларів чиновник-екстремал і загинув. Під час змагань уночі проти неділі на Київщині.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Свої перегони драг-рейсери почали ось тут, на проспекті Бажана, неподалік південного мосту. Й навіть встигли провести декілька заїздів. Зібрали чимало витріщак. Але ще більше невдоволених водіїв, бо через цю екстремальну їзду мали стояти у величезному заторі. Адже перегони ці були несанкціоновані.

Тобто не мали жодного дозволу. Керували дорожнім рухом самі спортсмени. ДАІвці під'їхали згодом, попросили екстремалів звільнити дорогу. Сказано - зроблено. Дрегрейсери перемістилися на якийсь десяток кілометрів - на Бориспільське шосе. Й нелегальні змагання продовжили. Там таки і стався фатальний заїзд Доджа проти Ферарі.

Це перші секунди після аварії. Свідки метушаться, й не утямлять - як все сталося. Потужне авто розбилося за мить. Додж наскочив на відбійника, кілька разів перекинувся, й тільки тоді приземлився.

Швидкі приїхали за лічені хвилини. Але в машині було вже два неживих тіла - водій Сергій Чекашкин і пасажир - Ярослав Сорокін. Допомога медиків знадобилася родичам загиблих.

Далі на Бориспільському шосе почалася справжня містика. Ще навіть розтрощеного Доджа з дороги прибрати не встигли, сталося друге зіткнення. В машину швидкої допомоги влетів мотоцикліст.

Чоловік власним тілом вибив дверцята й опинився просто в салоні. Швидкість його Сузукі була чималою. 

- В зависимости от передачи - от 150 до 250 км в час.

Попри зусилля медиків, врятувати байкера не вдалося. 

- Врачей давайте!

А це вже третя ДТП тут, за якусь годину. Й знову рятувати біжать свідки й учасники горе-перегонів. Водій Шевроле Лачетті, вочевидь, задивившись на аварію, поцілив у відбійника. Машина зайнялася.

В салоні авта було троє - водій та двоє дівчат, яких шпиталювали. На тому чорна історія однієї нелегальної гонитви врешті закінчилася.