Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 серпня 2012, 22:42 ДТП
На Дніпропетровщині зайнялися профілактікою ДТП
На Дніпропетровщині зайнялися профілактікою ДТП

На Дніпропетровщині триває сезонний сплеск аварійності: нині відпочивальники масово повертаються з курортного Півдня країни. Відтак, пильнувати лад на дорогах відправили спеціальний підрозділ ДАІ.

Ось цей молодик полюбляє їздити напідпитку. За останній рік його вже вдруге затримали під мухою. Цього разу в крові виявили більше півтора проміле алкоголю.

Водій:

- З якого приводу Ви вживали спиртні напої?

- Ну это уже днем было.

- Дньом було?

- Да.

- Ви, наверно, дуже багато випили, так?

- Я не багато, нет.

За останній тиждень міліціянти затримали три десятки нетверезих за кермом. За статистикою, саме п'яні кермувальники - гарантія лиха на дорозі. Хоча й інших порушників вистачає.

Ігор Поліщук, старший інспектор спецзагону ДАІ МВС України:

- Багато нерадивих водіїв не дотримуються правил дорожнього руху, порушують правила обгону, встановлені швидкістні режими, із-за цього страдають самі і, звичайно, інші люди, які, скажем, більш дисципліновані в цьому напрямку.

Про спецпризначенців на дорогах Дніпропетровщини місцеві знають. Реагують на це по різному.

Віталій, водій:

- Большинство моих друзей, знакомых, я не знаю почему, при приезде "Кобры" пересаживаются на общественный транспорт. Мне как-то по барабану. Я стараюсь вообще не нарушать. Не всегда получается, но стараюсь не нарушать правила дорожного движения.

Самі ж ДАІвці кажуть, приїхали роз'яснювати, а не карати чи лякати. Адже лише сама їхня присутність на дорозі зменшує кількість ДТП на 40 відсотків.

Ігор Поліщук, старший інспектор спецзагону ДАІ МВС України:

- Працюємо у цьому напрямку, щоб понизити трошки стан аварійності, скажем, не тільки адміністративним тиском, а й проведенням профілактичної роботи.

Чи зменшать такі заходи аварійність на шляхах, дізнаємося в жовтні, коли департамент ДАІ оприлюднить підсумки роботи.