Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 серпня 2012, 21:38 ДТП
Під Києвом автобус із туристами протаранив п'ять автівок
Під Києвом автобус із туристами протаранив п'ять автівок

Чи то гальма відмовили, чи то водій був неуважним. На трасі Київ-Одеса розбився автобус, яким 49-ро громадян Білорусі поверталися з Криму додому.

Ці туристи з валізами відпочивають на узбіччі не з власної волі. Транспорт, яким вони прямували з Криму до Білорусі, розбитий вщент. Водій не впорався з кермом і наскочив одразу на 5 автівок. Окрім понівеченого металу, є травмовані.

Володимир Федорчук, керівник Білоцерківського ВДАІ:

- В результаті даної дорожньо-транспортної пригоди 12 чоловік було доставлено швидкими допомогами до лікарень міста Білої Церкви, і після надання їм медичної допомоги всі вони від госпіталізації відмовилися.

Дмитро Зериба, постраждалий:

- Все в полудрёме были, то есть кто-то спал, кто-то что-то читал. Не знаю, как отделался легкими какими-то… Люди, конечно, немного пострадали больше.

Водій автобуса переконує: кермує не перший рік, тож про помилку з його боку не може бути й мови. Лихо сталося, каже, через несправність транспорту.

Леонід, водій автобуса:

- Увидел, что стоят, начал тормозить. Произошел щелчок в тормозах. Я сильней нажал. Перед тормозил - юзил, а зад - нет.

Та в ДАІвців інша версія цієї дорожньої пригоди.

Володимир Федорчук, керівник Білоцерківського ВДАІ:

- Причину ДТП встановить слідство, але попередня причина ДТП - це  неуважність водія і порушення дистанції. Тормозний шлях склав більше 100 метрів.

Вже за кілька годин усіх пасажирів - а це 49-ро громадян Білорусі - пересадили до іншого автобуса, який і повіз туристів на батьківщину.