Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 серпня 2012, 22:24 ДТП
У столиці зіткнулися маршрутка та вантажівка
У столиці зіткнулися маршрутка та вантажівка

Автопригода в Києві. Четверо людей опинилися на лікарняному ліжку з тяжкими травмами через зіткнення маршрутного таксі та ЗІЛа.

Навіть гальма рипнути не встигли: ЗІЛ врізався в маршрутку, яка вантажівку просто не пропустила.

Володимир, водій ЗІЛа:

- Двігався в сторону Троєщини на зелене світло, водій маршрутки начав здійснювать поворот вліво, я думав, він призупиниться, але він не призупинився.

Хоч ЗІЛ рухався в межах дозволеної швидкості і водій екстрено загальмував, але зіткнення було вже неминуче. Кабіна його неабияк прим'яла правий бік Богдана. Там були люди.

- Місця всі були зайняті в маршрутці, получилось зіткнення, я сразу начав визивати міліцію і скору.

Олександр Ковалевський, старший інспектор відділу УДАІ м. Києва:

- Вісім чоловік було оглянуто, з них четверо з різними ступенями тяжкості було доправлено до лікарні швидкої медичної допомоги.

У людей перелами та забої - хребта, грудей, голови, живота. Стан однієї з пасажирок - сорокап'ятирічної киянки - взагалі надзвичайно тяжкий. Відповідатиме за це лихо імовірний винуватець - водій Богдана.

Олександр Ковалевський, старший інспектор відділу УДАІ м. Києва:

- В першу чергу слідство буде орієнтуватися на те, як будуть себе відчувати пасажири, які були направлені в лікарню ШМД - чи довго вони будуть лікуватися, який термін, які ще у них будть травми після цієї аварії виявлені, все це буде впливати на встановлення вини даного водія.

Кермувальник Богдана причин свого рокового маневру не пояснив. За нього припустив другий учасник пригоди.

Володимир, водій ЗІЛа:

- Не то, що я паплюжу цих маршутчиків, вони наглі, і це гонитва за грошами, зараз час пік - 4 часа вечора, і вони стараються один поперед одного, люди з роботи, зробить план.

Утім, вочевидь справа не тільки в культурі водіїв. Люди кажуть - місце тут недобре.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Місцеві мешканці оцій серйозній ДТП не дивуються, кажуть, це перехрестя дуже небезпечне і аварійне, отакі зіткнення стаються чи не кожного тижня.

- Здесь очень опасный перекресток,  здесь постоянно аварии, аварии, аварии, перекресток как-то здесь не продумано.

Свідомі автовласники домоглися, щоби лівий поворот з однієї сторони тут прибрали. Та, як свідчить практика, цього замало. Вочевидь шляховикам і ДАІвцям треба ще думати - як поліпшити безпеку руху.