Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 серпня 2012, 21:04 ДТП
На Луганщині сільський голова збив трьох велосипедистів та поїхав додому спати
На Луганщині сільський голова збив трьох велосипедистів та поїхав додому спати

Скандальна трагедія на Луганщині: там голова сільради збив автівкою трьох велосипедистів, а сам утік із місця пригоди. Двоє молодих людей померли, 16-ти річна дівчина - в реанімації. На думку лікарів, могли вижити й загиблі, якби сільський голова одразу викликав швидку.

Приблизно о десятій вечора троє молодих людей на велосипедах поверталися додому. Назустріч їм їхав автомобіль. Раптом водій виїхав на зустрічну смугу й рушив на велосипедистів. Усі вони потрапили під колеса.

Євген Соломін, кореспондент:

- Після того, як водій іномарки збив трьох велосипедистів, він вийшов з машини, позбирав навколо гілля, прикрив ними ще живих людей, сів в машину і поїхав додому. Спочивати.

Тим часом удома на дітей чекали схвильовані батьки. Мати Віталія Ковальова каже - син телефоном повідомив, що їде до неї з невісткою. Всю ніч ніхто не приходив, а телефон сина не відповідав. Уже вранці матері принесли страшну звістку.

Галина Ковальова, мати загиблого:

- Я  вообще не знаю, как мне тепер дальше жить без дитини. Міліція кажуть, ваш сын разбитий, поїхали на освідєтєльствованіє, і все. Три часа лежал Виталя живой, три часа мучалась дитина.

Постраждалих знайшли на дорозі випадкові водії - сталося це тільки вранці. Люди викликали швидку. Двоє бідолах - 18-літня дівчина й на дев'ять років старший парубок тоді вже були мертві. Їхню 16-річну родичку терміново доправили до реанімації.

Володимир Гончаров, співробітник Луганскьої обласної дитячої лікарні:

- Ребенок был в шоковом состоянии за счет многочисленных травм, повреждений, закрытой черепно-мозговой травмы, тяжелых травм внутренних органов, переломов обеих бедренных костей. На данный момент состояние ребенка удалось стабилизировать, ребенок выведен из шока, элементы сознания у ребенка проявляются.

Тим часом міліціянти знайшли винуватця ДТП - його вирахували за частинами автівки, що лишилися на місці пригоди. Підозрюваним виявився голова Заайдарівської сільської ради Володимир Головашов. Він спокійно спочивав удома. Аналіз на вміст у його крові алкоголю дав позитивний результат. 

Олександр Кривенко, керівник підрозділу Новопсковського РВ міліції:

- Во время подворного обхода был установлен автомобиль и подозреваемый. Он поясняет, что объезжал двух велосипедистов. Но это с его слов. На данный момент идет следствие - все выясняется.

Нині 32-річний сільський голова - у СІЗО. Односельці кажуть: якщо чиновника не посадять - улаштують самосуд. Наразі ж за фактом ДТП порушили карну справу. Водієві загрожує 8 років в'язниці.