Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 серпня 2012, 22:52 ДТП
У Луцьку злісний порушник опирався ДАІвцям
У Луцьку злісний порушник опирався ДАІвцям

На півторагодинну шарпанину із заламуванням рук, погрозами та обопільними звинувачуваннями перетворилося спілкування луцьких ДАІвців із кермувальником автомобіля Пежо на одній із міських вулиць. Інспектори лише попросили показати документи на машину. Власника легковика це так обурило, що він зачинився всередині. А вийшов назовні, тільки коли побачив відеокамеру. Згодом виявилося: весь "концерт" через кілька порушень. Платити за них штраф водій не хотів.

Не швидка, але не за правилами їзда для 34-річного Олександра перетворилася на жах. У салоні його малолітражки всі 40 градусів за Цельсієм, а чоловік уперто не виходить назовні для спілкування з представником міліції. Каже: нічого не порушував, тож і не відповідатиме! 

Руслан Дубень, інспектор ДАІ Луцького МВ міліції:

- Значить, під час нагляду за дорожнім рухом у місті Луцьку по вулиці Набережній мною було помічено автомобіль, який безпричинно рухався в лівій смузі, тобто порушував правила розташування. Порушував пункт  11.2 11.5 правил дорожнього руху.

Та визнавати свою провину кермувальник легковика не квапиться. Він увімкнув аварійку, заблокував двері й не виходить з авта. Тактику змінив, коли побачив відеокамеру.

Олександр, затриманий:

- Якщо я такий злосний, хай викликають понятих, визивають лафету, складають протокол затримання - я не проти. Просто для мене це принципова справа, зрозумійте. Це не вперше у моєму житті, і надалі я тільки так і буду працювати з цими працівниками. Коли вони мені просто хамлять, забирають в мене телефон. Я просто їх боюся. Реально. От ви приїхали - я вийшов.

Вийшов, але ненадовго. Після вмовляння чоловік показує права і хутко назад до салону. На інші запитання ДАІвців відповідати не хоче, оглянути авто не дає. Тож міліціянти йдуть на штурм.

- Та ладно, закривай його давай.

- Я покажу всі документи! Ну що, це нормально?

- Нормально! В машину його туди.

- Я покажу всі документи, що це таке? Ей, відео.

- Відео тобі буде потім.

Віктор Бандура, керівник ДАІ м. Луцька:

- Ми його попросили пройти до нашого автомобіля і не чинити незаконних дій. А він одразу вчинив непокору законним вимогам. Намагався мене відштовхнути від себе, причому через вікно бокової дверки проник знову в салон свого авто і хотів залишитися там далі зачиненим. До нього були застосовані заходи фізичного впливу - прийоми рукопашного бою.

Автівку Олександра міліціянти оглядають уже за п'ять хвилин. При свідках і з відеокамерою. Кажуть, чому затриманий півтори години влаштовував виставу - збагнули одразу: немає страхового полісу, аптечки, вогнегасника. Затриманого доправляють до райвідділу. Далі в цій ситуації, зазначають міліціянти, розбиратиметься суд.