Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2012, 21:14 ДТП
У Польщі в автокатастрофі загинули дев'ятеро сезонних робітників-українців
У Польщі в автокатастрофі загинули дев'ятеро сезонних робітників-українців

Жахіття на залізничному переїзді. В Польщі потяг розчавив маршрутку з українцями. Загинули дев'ятеро людей.

Трагедія сталася біля селища Братошевіце, що в ста кілометрах від Варшави. Мікроавтобус з десятьма українськими заробітчанами  виїхав на залізничний переїзд. За якусь мить на нього налетів приміський потяг. Маршрутка перетворилася на купу брухту.

Радослав Гвис, поліціянт:

- Трагедія сталася вдосвіта. Водій мікроавтобуса з 10-ма людьми у салоні знехтував заборонним сигналом семафора й потрапив під колеса потяга. 6-ро жінок та 2-є чоловіків загинули миттєво. Ще дві жінки - в критичному стані в лікарні.

Утім, за кілька годин одна з постраждалих померла. У неї були травми, не сумісні з життям.

Йоланта Челминська, губернатор провінції Лодзь:

- Загиблі пасажири були українцями, що сезонно працювали на території Польщі. Ми одразу сповістили про аварію в українське посольство.

Олександр Дикусаров, речник МЗС України:

- Всі люди, які були в цьому автобусі, в тому числі і водій - громадяни України, всі мешканці Тернопільської області, одна громадянка з Рівного. Вони знаходилися на території Польщі з метою роботи, вони працювали абсолютно легально, в них є відповідні контракти, вони їх уклали з сільськогосподарською компанією, всі застраховані.

Поліція  з'ясувала - маршрутка призначена для перевезення шістьох осіб. Чи був незаконно переобладнаний мікроавтобус під більшу кількість пасажирів - поки невідомо. Тим часом місцеві кажуть - аварія могла статися тому, що довгий час переїзд не працював.

Місцевий мешканець:

- Нещодавно тут сталася схожа аварія. Ця ділянка залізниці певний час не працювала. Водії звикли до того, що на переїзді зупинятися не треба, адже потягів немає. Щойно рух відновився, неуважні кермувальники стали гинути на рейках.

Наразі Міністерство закордонних справ України з'ясовує обставини страшної аварії й домовляється про транспортування загиблих на батьківщину.

Олександр Дикусаров, речник МЗС України:

- Створено антикризовий штаб під керівництвом Луцького воєводства, виділено 50 місць для перебування рідних загиблих та  постраждалих, зараз ведеться також судово-медична експертиза, відбувається ідентифікація тіл загиблих. Міністр закордонних справ України взяв під особистий контроль питання репатріаці тіл загиблих та надання допомоги постраждалій.