Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 липня 2012, 23:59 ДТП
Огляд ДТП за участі пішоходів
Огляд ДТП за участі пішоходів

Пішоходи загинули під колесами в різних куточках України. Що призвело до трагедій - далі в сюжеті.

П'яний водій убив 13-річного хлопчика в Миколаївській області. Дитина стояла на проїжджій частині, коли на неї наскочив ВАЗ, що мчав на великій швидкості. Від удару підліток помер на місці, а кермувальник з місця пригоди втік. Пізніше його затримали правоохоронці.

***

Травмувався, але залишися живий 23-річний пішохід у Дніпропетровську. Молодик потрапив під колеса вночі. Водій запевняє: рухався помірно, а людину на неосвітленій дорозі побачив останньої миті.

Володимир, водій Деу:

- Заметил пешехода, который перебегал дорогу. Я по тормозам, ухожу от него вправо, вот, он возвращается обратно и бьется мне в крыло и лобовое стекло.

Однак кермувальник - у минулому один з очільників обласної ДАІ, а нині таксист - медиків чомусь не викликав.

Мати постраждалого:

- Но вызывали скорую другие. Они шли мимо, он лежал в крови, полностью голова пробитая. При этом водитель не оказывал ни помощи, ни скорую не вызывал, просто стоял возле машины и пытался ее остановить, потому что она просто катилась сама по себе.

Хлопця з відкритою черепно-мозковою травмою ушпиталили.

***

В Одесі перед автом двадцятидворічного кермувальника з Кіровоградщини раптом вискочив дідусь. Перейти жваву чотирисмугову вулицю пішохід намагався в недозволеному місці. Постраждалий помер на місці. У ДАІ вкотре наголошують: бути уважними на дорозі. Адже від початку місяця на Одещині з вини саме пішоходів сталося майже п'ять десятків ДТП, в яких загинуло п'ятеро осіб.

Лілія Чорна, керівник прес-служби УДАІ в Одеській області:

- Пешеходы, убедитесь, что все транспортные средства остановились, только после этого начинайте переходить дорогу. К сожалению, как бы это пафосно ни звучало, дорога не прощает ошибок и этому свидетельство то ДТП, которое произошло на Люстдорфской дороге.