Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 липня 2012, 00:10 ДТП
Огляд ДТП за вихідні
Огляд ДТП за вихідні

Минулі вихідні були врожайними на ДТП. Серед найрезонансніших - зіткнення іномарки та швидкої в Дніпропетровську. Про цю та інші аварії - далі в добірці автопригод.

Дві понівечені автівки та четверо людей у лікарнях. У центрі Дніпропетровська на перехресті не роз'їхалися Шевроле та швидка. Від потужного удару останню розвернуло. Її водій у вкрай тяжкому стані в реанімації, інші учасники пригоди теж дістали травм. Як з'ясувалося, кермував іномаркою міліціянт. Свідки пригоди твердять: він був напідпитку й від медогляду відмовився. А його автівка нібито мчала понад 100 кілометрів за годину. Натомість в автоінспекції це заперечують.

Сергій Волчков, керівник ДАІ м. Дніпропетровська:

- В материалах дела, насколько мне известно, есть объяснения всех участников ДТП, есть акты медосвидетельствования, есть все данные, поэтому говорить, что кто-то был пьяный или кто-то размахивал корочками, я пояснить не могу. Но то, что водители обоих автомобилей были трезвыми, об этом соответствуют акты медицинского освидетельствования.

Спростовує свою вину і сам правоохоронець.

Олександр, водій Шевроле:

- Практически перед самым перекрестком я замечаю, что на скорости выезжает скорая помощь. Приняв все, что смог, нажав экстренное торможение, следы торможения вот есть, но уйти от столкновения не удалось. Скорость была городского типа, потому что впереди вот там вон стояло ГАИ, я их только проехал.

***

У Красногвардійському районі Криму в автомобільній аварії загинуло двоє людей, ще одна дістала тяжких травм. Опівдні ВАЗівка мчала трасою Симферопіль - Красноперекопськ у бік виїзду з півострова. Під час обгону водій не впорався з кермом і автівка вискочила на узбіччя, де, зачепившись за пеньок, відлетіла аж до краю поля і перекинулася. Від удару Жигулі перетворилися на купу брухту. 30-річний водій народився в сорочці: він вилетів з вікна і відбувся лише подряпинами. Його пасажирам поталанило менше.

Микола Ренгач, керівник ВДАІ Красногвардійського району Криму:

- В результате данного ДТП один из пассажиров погиб на месте ДТП, второй скончался по дороге в больницу. Третий доставлен в реанимационное отделение. В настоящее время по данному факту проводится расследование.

***

Трагедія сталася на автодорозі Київ-Чоп у селі Користі Корецького району. 77-річний чоловік переїжджав дорогу нереґульованим пішохідним переходом. Одна мить - і старенький опинився під колесами Пежо Експерт, яким керував 35-річний житель Закарпаття. Велосипедист загинув на місці.

Ігор, свідок:

- Навіть якщо ти їдеш 40 чи 50 кілометрів, із-за цього знака автозаправки і пішохідного перехода, не велику, його не можна було замітити, а вже коли він виїхав, затормозити на мокрій дорозі нереально.