Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 липня 2012, 00:20 ДТП
В Києві Лансер врізався у стоячу вантажівку, четверо загиблих
В Києві Лансер врізався у стоячу вантажівку, четверо загиблих

В столиці жахлива аварія забрала одразу чотири молоді життя. Двоє дівчат і двоє хлопців поверталися з дискотеки машиною. Та їхній шлях обірвався біля вантажівки, припаркованої на узбіччі.

Оця купа брухту - все, що лишилося від Міцубіші Лансера після зіткнення з причепом вантажівки. У людей у салоні легковика не було жодного шансу на порятунок. 19-річний водій та його друзі - двоє дівчат і хлопець - загинули миттєво. Нині єдиний свідок тієї аварії - кермувальник машини, в яку врізалося товариство. У мить зіткнення він спав у машині.

Володимир, водій вантажівки:

- Поїв, включив телевізор, дивився, а тоді десь о 10-й ліг спати. - І що далі?  - А в 4 годині ранку я почув удар дуже сильний здоровою машиною сзаді,

Та вискочивши з кабіни, чоловік побачив геть зім'ятого легковика, що димів.

Володимир, водій вантажівки:

- Я сразу думав, що це грузовик вдарив в мене, я вискочив із машини, із кабіни, то сзаді побачив легковий автомобіль, був дуже здорово побитий, люди не кричали. Взяв канітстру з водою, полив і все потухло.

Водій вантажівки не збагне, чому молоді люди в Лансері не побачили його машини. Адже пригода сталася о 4 ранку, коли надворі вже розвиднілося. Та й саме місце чоловік вважає безпечним для ночівлі.

Володимир, водій вантажівки:

- Муку привіз із Королевця Сумської області в місто Київ, розвантажився я 13 числа о 15 годині, приїхав сюда в 18:30, пішов в Ашан, купив там води, хліба, продуктів.

Водій легковика отримав права лише рік тому. У якому стані кермував - поки не відомо. У всіх у салоні на руках були браслети, за котрими пропускають на дискотеку на Дніпрі, з якої молодь, імовірно, й поверталася. Нині за фактом смертельної ДТП порушено кримінальну справу. Винен у загибелі чотирьох людей той, хто припаркувався на смузі для руху, чи той, хто не помітив перешкоди - ще мають з'ясувати правоохоронці.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Чому водій Лансера на порожній дорозі з усіх смуг обрав для руху саме крайню праву, де була вантажівка - незрозуміло. Як поки не відомо, якою була швидкість легковика. Усе це, як і ступінь вини водія вантажівки, наразі з'ясовують правоохоронці.