Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 липня 2012, 22:54 ДТП
У Харкові зітнулися автобус та цистерна, двоє загинули
У Харкові зітнулися автобус та цистерна, двоє загинули

Масштабна ДТП сталася у Харкові. Там пасажирський автобус зіткнувся з автоцистерною ЗІЛ. Як наслідок - загинули двоє жінок, що сиділи поруч із водіями вантажівки та "Івана". Ще 16-тьох постраждалих доправили до лікарень міста.

Пасажирський автобус врізався в цистерну, що вивертала на головну дорогу з другорядної. Це найвіддаленіший район Харкова, фактично - кільцева: смуги напівпорожні, заторів не буває, і тому, розповідають люди, перевищення швидкості тут не рідкість. 

Анатолій Тищенко, свідок:

- Видели, как лоб в лоб. Как людей вынимали из машины. Как водитель выпрыгнул из ЗИЛа. От удара его выкинуло из машины, и он выскочил. И начал помогать тому водителю. Его зажало сильно, не мог вылезти из машины.

Людей із розтрощеного "Івана" витягали рятувальники. Бідолах позатискало в салоні, бо від удару автобуса деформувало. Найбільше дісталося передній частині: жінка, що сиділа поруч із водієм - загинула, сам кермувальник - у реанімації. Друга жертва аварії - пасажирка вантажівки.

Олесандр Рашкевич, рятувальник:

- Вырезали водителей - водители живые. Погибшие - это пассажирка автобуса, которая сидела на переднем сиденье, возле водителя. В автомашине "Вода" погибла экспедитор, заправщица, которая заправляет воду.

Аварія сталася через банальне порушення правил дорожнього руху, вважають свідки пригоди, це підтверджують і правоохоронці. Головна версія слідства: винний водій автоцистерни.

Сергій Хачатрян, заступник прокурора м.Харкова:

- С учетом осмотра места происшествия, можно сделать предварительный вывод о том, что водитель ЗИЛа нарушил правила дорожного движения и не уступил дорогу двигавшемуся по основной, главной улице водителю автобуса.

Якщо вину водія вантажівки доведуть, покарання може бути суворим - аж до восьми років за гратами. Та поки рятують людей. За повідомленням медиків, у шістнадцятьох пасажирів автобуса - травми різного ступеня тяжкості: переважно забиття й перелами. Найбільше турбує лікарів водій маршрутки - він у критичному стані в реанімації.