Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 липня 2012, 23:47 ДТП
На Чернигівщині перекинувся автобус із прочанами з Росії
На Чернигівщині перекинувся автобус із прочанами з Росії

Минулої суботи сталася трагедія на Чернігівщині. Внаслідок аварії автобуса загинули 14-ро росіян. Ще 29-ро - травмовані.

Що на трасі поблизу Чернігова трагедія, першими дізналися кілька місцевих прочан. Близько шостої ранку вони їхали до столиці відвідати святі місця.

Свідок:

- Увидели автобус перевернутый, лежал он в кювете. Очень большое количество людей лежало в автобусе этом перевернутом. И живые и мертвые, все вперемешку. Было очень страшное, конечно, зрелище.

Вже за кілька хвилин поблизу місця трагедії зібралося чимало автівок. Люди допомагали постраждалим, хто чим міг.

Свідок:

- Был не то чтобы в шоке, а хотелось плакать. Но плакать некогда было, нужно было помагать людям. Как что было - я не помню. Помню, что вытаскивал людей, раненых. Сколько вытащил, я не помню.

Олександр Зубенко, керівник прес-служби Департаменту ДАІ МВС України:

- На место происшествия оперативно прибыл наряд ДПС, сотрудники Госавтоинспекции. Был остановлен транспорт тяжелый, длинномеры. Одна машина не смогла поднять, две машины тросами подняли и на колеса поставили автобус, чтобы вытянуть из-под него пострадавших людей.

Невдовзі стало відомо: страшна трагедія позбавила життя чотирнадцятьох людей - загинули тринадцятеро жінок і сімнадцятирічна дівчина. Вони були серед більш як чотирьох десятків прочан, що їхали на богослужіння до Почаївської лаври. Інших постраждалих одразу ж доправили до чернігівських лікарень.

Наталія, постраждала:

- Автобус начало кидать во все стороны. Мы все спали и даже не поняли, что с нами произошло.

Ніна Супрун, постраждала:

- Я помолилася і рішила задрімати. І такий стук коліс, що я від того проснулася. Бачу - водитєль крутить вправо руля. А він не крутиться. Мене з вікна винесло.

Вже наступного дня після трагедії двадцять п'ятеро постраждалих спеціальним авіарейсом відлетіли до Росії. На батьківщину доправили й тіла загиблих. Троє ж травмованих в аварії прочан залишаються в Чернігові, їхній стан - украй тяжкий.

Валерій Якунін, заступник керівника Чернігівської міської лікарні №2:

- Один больной самый тяжелый, ему проведена трепанация черепа. Больным с тяжелыми травмами требуется лечение и наблюдение.

Чому водій автобуса утратив кермування - з'ясовує спеціальна урядова комісія. Проти росіянина вже порушили кримінальну справу, зараз він у СІЗО й готується відповідати перед українським законом. За однією з версій слідства, шофер задрімав. Сам водій каже, що автобуса підрізала якась машина.

Володимир Муха, керівник ТУ МНС України в Чернігівській області:

- Попередня причина - водій не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу, автобув потрапив у кювет. Він дуже глибокий, ви бачите, автобус перекинувся, із-за цього постраждали люди і загинули люди.

Аварія, в якій постраждали прочани, цьогоріч не перша. У січні на Рівненщині мікроавтобус із 17-ма пасажирами опинився під колесами багатотонної вантажівки. Девятеро людей загинули. Українські віряни поверталися з Водохресних богослужінь із тієї-таки Почаївської лаври.